Onnea Itäkylä!

Vuoden eteläpohjalaiseksi kyläksi sunnuntaina nimetyssä Lappajärven Itäkylässä on syytä rinnan röyhistykseen. Eteläpohjalaiset kylät ry on valinnut Vuoden kyliä vuodesta 1996, ja ensimmäisen kerran voittaja löytyi Järviseudulta. Alajärven Paalijärvi on saanut kisassa aiemmin kunniamaininnan.

Kyläasiamies Juha Pohjonen patistaa Järviseudun kyliä innokkaammin mukaan kilpailuun, jossa ei hänen mukaansa valita “maakunnan parasta kylää”, vaan nostetaan esille pitkäjännitteistä ja suunnitelmallista toimintaa, josta olisi malliksi muillekin.

Valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä.

Hakulomakkeessa kysytään esimerkiksi kylän kolmea merkittävintä voimannäytettä viideltä viime vuodelta. Itäkylässä ne ovat olleet kuntosalin rakentaminen sekä valokuitu- ja viemäröintihankkeet.

Ne, ja jo aiemmin toteutetut hankkeet, ovat vaatineet kyläläisiltä tahtoa, talkootyötä ja ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen. Aktiivinen kylä on ollut aktiivinen myös kunnan suuntaan, eikä törmäyksiltä ole aina vältytty.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.