Luottamushenkilöillä pidennetty toimikausi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Luottamushenkilöillä pidennetty toimikausi
Nykyisten valtuustojen ja valtuuston valitsemien kunnallisten luottamushenkilöiden toimikausi on normaalia pidempi, kun uuden kuntalain mukaan kuntavaalien ajankohta muuttuu lokakuusta huhtikuuhun. Edelliset kuntavaalit järjestettiin lokakuussa 2012 ja seuraavien kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 9. huhtikuuta 2017. Uuden valtuusto toimikausi alkaa 1.6.2017.
Valtuuston ja valtuustokaudeksi valittujen kunnan muiden toimielinten toimikausi jatkuu siihen saakka, kunnes uusi valtuusto valitsee heidän tilalleen uudet luottamushenkilöt. Koska toimikausi muodostuu nyt pidemmäksi, on luottamushenkilöillä oikeus erota luottamustoimesta vuoden 2016 lopussa, eikä erolle vaadita erityistä syytä.
Eronneen valtuutetun tilalle kutsutaan varavaltuutettu ja muun eronneen luottamushenkilön tilalle valitaan uusi luottamushenkilö. Eroamisesta on ilmoitettava kirjallisesti valtuustolle tai muulle valinnan suorittavalle toimielimelle, joka päättää eron myöntämisestä. Eroilmoitus on tehtävä viimeistään 30.11.2016.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.