Vielä autonrenkaista

Ostin Continental-merkkiset kesärenkaat, niissä oli heti alusta asti ongelmia kestävyyden kanssa. Ensimmäinen rengas hajosi viikon käytön jälkeen, kun murskeen pala meni siitä läpi.

Ostin tilalle samanlaisen uuden. Kuinka ollakaan, se kesti päivälleen viikon, ja taas meni murskepala läpi sillä seurauksella, että teräksiä katkesi ja paikkaaminen ei onnistunut. Taas oli hankittava uusi.

Kuvittelin, että minulla oli vain huonoa tuuria. Jatkoin ajamista, kunnes taas meni mursketta läpi. Renkaita paikattiin ainakin viisi kertaa samasta syystä. Pari kertaa jouduttiin ottamaan kumi pois vanteelta ja paikkaamaan uudella tavalla. Renkaan sisäpintaan liimattiin paikkatappi.

Kun olin perusteellisesti kyllästynyt, otin yhteyttä renkaiden maahantuojaan ja kyselin, miten ostamani renkaat ovat niin alttiita rikkoutumaan. Nimenomaan suomalaisen tienpidon näkökulmasta.

Vastaus oli, että Destia käyttää tienhoidossa kalliomursketta. Minulle sanottiin, että pitää valittaa Destialle, eli tienpitäjälle. Sinne pitäisi laittaa lasku renkaiden korjauksista.

Kysyin, kuinka on mahdollista, että Suomeen tuodaan sellaisia renkaita, jotka eivät kestä suomalaista tienpitoa ja korjausmursketta. Maahantuoja sanoi syyn olevan vihreiden puolueessa joka ei salli luonnonsoran käyttöä hiekoituksessa.

Kerroin Continentalinen edustajalle Tukholmasta edellisen rengasongelmani vuoksi saamastani vastauksesta. johon edustaja vastasi, että jos heillä joku olisi paljastanut sellaisen salaisuuden julkisuuteen, olisi välittömästi saanut kenkää eikä koskaan enää työskentelisi alalla.

Eli paljastuihan se totuus sieltäkin. Meille uskotellaan renkaidemme olevan testivoittajia, jotta saadaan myydä kovaan hintaan. Kun olin korjuuttamassa renkaitani, huoltomies sanoi, että jos nämä olisi Nokian renkaat hän ottaisi hyllystä uuden ja takuu vastaisi.

Saksassa kuulemma pääsee autotallin ovelta baanalle asvalttia pitkin. ei tarvitse pelätä murskeen menevän läpi renkaista.

Maahantuojien ahneudella ei näytä olevan mitään rajaa. Peräänkuulutan vastuuta. Miksi tuodaan renkaita jotka eivät sovi teillemme?

Aulis Juttuniemi

Evijärvi

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.