Härkis kotimaista, muttei ehkä kauhavalaista

Verso Foodin Tomi Järvenpää Kauhavan tehtaan harjakaisissa.

Julkaistu:

Aihe:

VERSO FOODIN toimitusjohtaja Tomi Järvenpää vakuutti Kauhavan 10 miljoonan euron Härkis-tehtaan harjannostajaisissa, että kaikki Härkiksessä käytetyt härkäpavut ovat ja ovat myös aiemmin olleet kotimaisia.

–Suomessa käytössä olevan viljapassijärjestelmän kautta avulla varmistamme, että kaikki pavut ovat aina kotimaisia. 

Ne tulevat pääasiassa Kauhavan ”lähiseudulta.” Kauhavalla niitä viljellään vähän.

–Ostamme pavut paikalliselta viljakaupalta, joka hankkii ne normaalisti lähikuntien alueelta. Vuosittain härkäpapua viljelevät tilat vaihtelevat kiertoviljelyn takia, joten tarkka kuntajako vaihtelee vuosittain.

–Viljelyalaltaan härkäpapu on laajempi kuin esimerkiksi perunalla, joten kyllä sitä on ollut tähän asti saatavilla meidän tarpeisiin ihan riittävästi ja uskon näin olevan myös tulevaisuudessa. Valtaosa sadosta, arviolta noin 99 prosenttia, menee tänään rehuteollisuuden käyttöön, joten kasvuvaraa on riittämiin. 

Uusi tehdas tulee toimimaan rinnakkain nykyisen Domretorin valmisruokatehtaan kanssa. Se työllistää 20.

Härkis tuli markkinoille syksyllä 2016. Järvenpää ei halua avata myyntimääriä tai sitä, kasvaako myynti yhä.

Viennistä eri maihin on puhuttu, mutta vain Ruotsiin sitä on ainakin jossain määrin onnistuttu saamaan myyntiin. Siellä se on vuoden ajan kilpaillut samankaltaisten tuotteiden kanssa kuin Suomessakin.

–Lanseeraus on vasta alussa. Se palaute, mitä me tuotteesta saadaan, on erittäin positiivista, mutta meidän pitää edelleen parantaa tuotejakelua ja saada sitä useampien ruotsalaisten ruokapöytään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.