Valehtelun suomenmestari vuosimallia 2019 on Veikko Syväluoma

Valehtelun SM-kisojen voittaja vuosimallia 2019 on Veikko Syväluoma Nivalasta metsästysteemaisella tarinallaan.

Julkaistu:

Aihe:

Valehtelun SM-kisojen voittaja vuosimallia 2019 on Veikko Syväluoma Nivalasta. Tuomaristoon hänen metsästysteemaisessa esityksessäänvetosi erityisesti hänen esiintymistaitonsa, huumorinsa ja murteensa. Tuomariston mielestä esitys oli persoonallinen, näytelmällinen ja kokonaisuutena ehyt.

–Kuulin siitä, että tällaisetkin kilpailut on olemassa, viime syksynä entiseltä kansanedustajalta Vilkunan Pekalta, ja rupesin silloin jo pikkuhilkaa kehittämään juttuani, Syväluoma kertoo. –Minähän kuulun hirviporukkaan, ja siellä olen aina kaikkia juttuja kertonut. Niitä aloin panna paperille ylös. Sitten koko asia unohtuikin pitkäksi aikaa, mutta kuukausi sitten rupesin uudelleen keräämään niitä. Esityksen aikaraja meinasi tulla vastaan, ja piti aina vain lyhentää juttua lisää.

Hän kertoo kertovansa “puuropuheitaan” muuallakin, kuten tarinankerronnan SM-kisoissa Kärsämäellä vuosi sitten ja erilaisissa eläkeläisten ja sydänyhdistysten juhlissa.

Kakkoseksi tuomaristo äänesti Simo Tynin ja kolmanneksi yhdeksänkertaisen voittaja Kauno Luoman. Yleisön suosikki oli Pauli Perälä ja erikoismaininnan sai Annika Ylipelkonen.

Ylikylän nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autiolta itseltään esitykset olivat jääneet muussa tohinassa suurimmaksi osaksi näkemättä, ja hän aikoi katsoa ne jälkikäteen videolta. Hän oli kuitenkin mielissään kisojen onnistumisesta.

–Erityisesti mua ilostuttaa, että oli uusia tyyppejä, jotka tulivat kertomaan tarinoitaan. Se on merkki siitä, ettei tämä neljännesvuosisadan ikäinen tapahtuma ole aivan justiin kuolemassa. Ja varsinkin uusia katsojia oli tänä vuonna paljon. Kun tässä ovella olen ollut liian monta vuotta, olen oppinut jo tuntemaan vakiokävijät, mutta tänä vuonna uusia katsojia oli tosi paljon.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.