Lipas paljastaa lähiliikuntapaikkasi

Lipas-tietokannassa löytyy tietoja esimerkiksi uima- ja jäähallien sijainnista ja aukioloajoista.

Julkaistu:

Aihe:

Tietokannassa osoitteessa www.lipas.fi on noin 37 000 kohdetta ja tietoja hyödynnetään myös useissa muissa verkkopalveluissa. Esimerkiksi Metsähallituksen Retkikartta.fi ja pääkaupunkiseudun Palvelukartta hyödyntävät Lipas-dataa osana omaa palveluaan.

–Uutena ominaisuutena käyttäjä voi tarkastella vaikkapa älypuhelimella oman sijaintinsa lähistöllä olevia liikuntapaikkoja. Tietojen hyödyntäjää helpottaa, kun liikuntapaikkojen tiedot ovat saatavissa yhdestä paikasta yhtenäisessä muodossa ja niitä voi ladata suoraan omaan älypuhelimeen, kertoo projektipäällikkö Kirsi Vehkakoski.

Lipas-järjestelmässä olevien tietojen ylläpito on liikuntapaikkojen omistajien ja ylläpitäjien vastuulla. Suomessa kunnat omistavat pääosan liikuntapaikoista. Omien liikuntapaikkojen tietojen ylläpito onnistuu nettiselaimella tai mobiililaitteilla rekisteröitymisen jälkeen. Liikunta- ja ulkoilureittien tietoja voi myös ladata suoraan omista aineistoista Lipas-tietokantaan.

Mainos

Uusi Lipas on aiempaa laajempi kokonaisuus, johon sisältyvät myös uimahallien ja jäähallien ”portaalit” energiankulutustietojen keruuosiot. Energiankulutustietojen syöttäminen Lipaksen portaaleihin on edellytys liikuntapaikkarakentamisen avustusten saamiselle uima- tai jäähallin korjausta varten.

Lipas-järjestelmää hallinnoi ja kehittää Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Mukana järjestelmän kehittämisessä on ollut suuri joukko liikunta-alan asiantuntijoita kunnista, Suomen Kuntaliitosta, Suomen ympäristökeskuksesta, liikunta- ja ulkoilujärjestöistä ja liikunnan aluehallinnosta. Energiankulutustietojen portaalien kehittämisessä ovat olleet mukana opetus- ja kulttuuriministeriö, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, VTT, UKTY ry, Suomen Jääkiekkoliitto ja muita alan erityisasiantuntijoita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.