Korven tila valmiina laidunkauteen

Julkaistu:

Aihe:

KORVEN tilan ympäristössä kulkiessa sekä lehmät että sonnit vaikuttavat erittäin tyytyväisiltä ja hyväntuulisen oloisilta. Jokaisella on oma kutsumanimi ja Korpi tunnistaa lehmänsä jo hyvin kaukaa. Mika Korven mukaan eläimillä on tärkeää olla hyvät olot ja näkee sen tilansa vahvuutena.

–Meillä olosuhteet ovat hyvällä mallilla. Tilallamme on täysin uusi tuotantorakennus ja panostamme hyvälaatuisiin sekä hyväluonteisiin eläimiin. Varsinkin eläinvalinnassa olemme kokeneet tärkeänä saada asiantuntijalausunto valittavasta karjasta. Pyrimme käsittelemään eläimiä mahdollisimman hyvin ja huolehdimme siitä, että pellot ovat kasvukunnossa sekä laidunta riittää. Perusasioiden tulee olla kunnossa, Korpi tiivistää.

ENSIMMÄISET vuodet Navettamaalla sijaitsevalla tilalla ovat olleet vauhdikkaat. Tila perustettiin vuonna 2016 ja silloin saapuivat ensimmäiset eläimet. Keväällä 2018 tilalle syntyivät sen ensimmäiset omat vasikat.

–Alkutaipaleemme on mennyt todella hienosti. Ensimmäiset vasikkamme palkittiin Atrian parhaina vuonna 2018 ja sonnihuutokaupassa sonnejamme meni huutokaupan aikana ja jälkimyyntinä seitsemän kappaletta mikä oli todella hyvä määrä, Korpi analysoi.

Simmentaleihin tilalla päädyttiin tarkan harkinnan jälkeen. Rodun alkuperä on Sveitsissä ja se soveltuu Suomen oloihin erinomaisesti.

Mainos

–Simmentalien hyvien maidontuotanto-ominaisuuksien vuoksi ne vieroittavat hyvin kasvaneita vasikoita. Rodulle ovat myös tyypillisiä kaksosvasikat. Tänä keväänä on syntynyt kolmet kaksoset. Simmentalit ovat hyväluonteisia eläimiä, joita on helppo käsitellä, Korpi tuumaa.

TILAN tulevaisuus näyttää hyvältä. Investointeja toimintaan on tehty nopeaan tahtiin ja tulevat kehityskohteet ovat jo suunnitelmissa. Korven mukaan on todella keskeistä, että karjataloudesta ja sen toiminnasta saadaan vietyä tietoa eteenpäin.

– Aina kun saavun tänne työskentelemään ja seurailemaan karjaa, tulee minulle hymy huulelle. Koen erittäin tärkeänä sen, että ihmiset tietävät kuinka asiat täällä oikeasti hoidetaan. Haastavaksi tilanteen muodostaa se yksityiskohta, että maatilat ovat entistä harvemmassa ja niillä vierailut eivät ole enää niin helppoja kuin aikaisemmin, Korpi pohtii.

Laitumelle laskemisen on tarkoitus tapahtua 19. kesäkuuta. Alkamassa on järjestysluvultaan kolmas laidunkausi. Silloin karjalla riemu on taatusti ylimmillään ja vauhtia riittää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.