Hakala ja Lönnbäck vahvimmat Purmojärven ympärijuoksussa

Julkaistu:

Aihe:

PERINTEINEN järviseutulainen juhannusviikon kohokohta: Kortesjärven Järvi-Veikkojen järjestämä Purmojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina 23. kesäkuuta. Liikunnallisen sekä yhteisöllisen tapahtuman kilpailukeskuksena ja samalla juoksun lähtöpaikkana toimi edellisten vuosien tapaan Purmojärvellä sijaitseva Rantahalli. Keliolosuhteet tapahtumassa olivat suotuisat niin juoksijoille kuin myös paikalle saapuneelle yleisöllekin.

Ympärijuoksussa aikuisten matkana toimii 12 kilometrin reitti, joka on pohjaltaan noin puolet hiekkatietä sekä puolet asfalttia. Reitti kiertää tapahtuman nimen mukaisesti Purmojärven. Nuorempien sarjoissa radasta juostaan lyhennetty versio, jossa juoksumatkalle pituutta kertyy 2 kilometriä hiekkatiellä.

MIESTEN pääsarjan kilpailun voittajaksi juoksi kortesjärveläinen Antti Hakala ajalla 44:20. Hakala voitti kilpailussa toiseksi tulleen kuopiolaisen Antti Haimin vajaalla kahdella minuutilla Haimin loppuajan ollessa 46:02. Kolmantena yleisessä sarjassa maaliviivan ylitti kortesjärveläinen Juha Lauttamus.

Naisten yleisessä sarjassa taistelu voitosta oli todella tiukkaa kilpailun viimeisiin vaiheisiin asti. Pietarsaarelaista urheiluseuraa IF Brahea edustava Anette Lönnbäck piti lopulta reitillä nopeinta vauhtia kellottaen maalissa radalle ajan 52:47. Toiseksi kilpailussa juoksi evijärveläinen Aida Koivisto, joka hävisi Lönnbäckille vain ja ainoastaan 27 sekuntia. Kolmanneksi naisten kilpailussa sijoittui seinäjokelainen Minea Näsi.

Nuorten sarjoissa kahden kilometrin pituinen kilpailumatka taittui nopeimmin Kälviän Tarmoa edustaneelta Santeri Kalliolta. Kallio suoriutui taipaleestaan ajalla 7:08 joka vastaa koko radalle noin kolmen ja puolen minuutin kilometrivauhtia.

HÖLKKÄSARJA oli tänä vuonna ympärijuoksun suurin sarja. Siihen osallistui 43 urheilijaa, mikä oli lähes puolet koko juoksutapahtuman kokonaisosallistujamäärästä. Kyseisessä sarjassa urheilijoilla oli hyvä tekemisen meininki ja edustusseuroinaan kattava valikoima erilaisia joukkueita aina Tampere marathon clubista Häjyihin. Rantahallilla sijainneeseen maaliin saapui varsin monta todella väsynyttä juoksijaa, mutta hetkellinen uupumuksen tunne vaihtui melko nopeasti maalilinjan ylittämisen jälkeen lenkin suorittaneilla hyväntuulisuudeksi sekä tyytyväisyydeksi.

Osallistujamäärä Purmojärven ympärijuoksussa oli edellisten vuosien tapaan hyvä. Kaiken kaikkiaan urheilutapahtumassa Purmojärven ympäri ampaisi 96 osallistujaa. Sarjojen kolmelle parhaalle jaettiin tavarapalkinnot sekä kaikille osallistujille Purmojärvi-mitalit.