Alijäämää puoli miljoonaa puolessa vuodessa

Julkaistu:

Aihe:

MAANANTAIN kokouksessaan Lappajärven valtuusto merkitsi tiedoksi, miten kunnan talousarvio on toteutunut.

Tämän vuoden talousarviossa verotuloiksi arvioitiin 10 294 000 euroa, mutta veroennustekehikon mukaan niitä olisi tulossa 9 713 000 euroa, siis 581 000 euroa arvioitua vähemmän. Sen sijaan valtionosuudet näyttäisivät toteutuvan lähes budjetoidusti, jollei koulujen oppilasmäärissä tapahdu suuria poikkeamia arvioidusta.

Alijäämää kertyi ensimmäisten kuuden kuukauden aikana 496 000 euroa, mikä saattaa johtaa miljoonan euron alijäämään tilinpäätöksessä. Se olisi lähes saman verran kuin on kunnan taseeseen aikaisemmilta vuosilta kertynyt ylijäämä 1,3 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus on perustanut taloustyöryhmän, joka tekee esityksiä kunnan talouden tasapainottamistoimenpiteistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Elokuun kokouksessaan kunnanhallitus nimesi siihen jäsenet.

TALOUSTYÖRYHMÄÄN kuuluvat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juhani Laasanen (kesk.) ja toinen varapuheenjohtaja Ville Väkeväinen (kesk.), kunnanhallituksen jäsenet Maria Viita-aho-Tohni (kd.) ja Aku-Matti Juttuniemi (ps.) sekä kunnanjohtaja Sami Alasara ja hallintojohtaja Päivi Huhtala. Puheenjohtajana toimii Laasanen ja sihteerinä Huhtala.

Mainos

Valtuuston kokouksessa Laasanen kertoi, että taloustyöryhmä on ehtinyt kokoontua kahdesti.

–Ensimmäinen asia on ollut arvioida, mikä on tällä hetkellä kunnan taloudellinen tilanne. Sitä lähtötasoa vasten pitää peilata toimenpiteet.

Laasasen mukaan pohdittavana on varsinkin se, miten kunnan järjestämien palveluiden kustannusrakennetta voidaan muuttaa niin, että uhkaamassa oleva alijäämäkierre saadaan pysäytetyksi heti kättelyssä.

–Kaikki me varmaan ymmärrämme, että siellä ei ole kivoja asioita, vaan ikäviä asioita, mutta ne on vain tehtävä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.