Alajärven alijäämä kasvaa miljoonalla

Kaupunginhallituksen päätöksiä 9. lokakuuta. pidetystä kokouksesta.

KAUPUNGIN tulos näyttää kuluvan vuoden osalta muodostuvan 2,3 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Talousarvion mukainen tilikauden alijäämä on myönnettyjen lisämäärärahojen jälkeen 1,36 miljoonaa. Perusturvan lisämäärärahatarve kuluvalle vuodelle on 760 000 euroa. Viimeisin veroennuste näyttää kuluvalle vuodelle 720 000 euron vajetta. Syynä kuntien alhaisiin verotuloihin ovat vuoden alusta käyttöön otettu ennakonpidätysuudistus ja tulorekisterin käyttöönotto-ongelmat. Alhaisen verotilityksen kompensaationa ensi valtionosuuksista suoritetaan ennakkoa kunnille, minkä vaikutus Alajärvelle on 418 000 euroa.

KAUPUNGINHALLITUS esittää valtuustolle, että Ylikylän koulu myydään purkukuntoisena. Mikäli kiinteistöä ei saada myytyä, laitetaan rakennus kylmilleen

Valtuustolle esitetään myös, että Uusikylän koulu lakkautetaan 1. tammikuuta 2020 alkaen.

LIIKUNTA-AALTO 2020 -hanke toteutuu kaupungin hallinnoimana, mikäli siihen saadaan haettu 74 074,90 euron julkinen tuki. Kokonaisrahoitus olisi 82 305,44 euroa. Tavoitteena on saada aikaan mitattavissa oleva liikuntailmiö, josta muodostuisi muihin kuntiin ja kaupunkeihin kopioitavissa oleva toimintamalli.  Hankkeessa hyödynnetään Alajärven kaupungin ja Elixir TV-tuotannon yhteistyön tuloksena syntyneitä valmennusaineistoja ja muita Elixir TV-tuotannon tuottamia liikuntavalmennusaineistoja. Hankkeessa yhteistyökumppaneina toimisivat muun muassa UKK Instituutti ja yhteistyösopimusurheilijat sekä urheiluseurat.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.