Kauhava-viikko loistaa valona pimeässä

Tulitaideyhdistys Flamma on yksi valojuhlan esiintyjistä.

Julkaistu:

Aihe:

KAUPUNGIN 10-vuotisjuhlien kunniaksi Kauhava-viikon teemana on tänä vuonna valo.

Taiteilijoita on kutsuttu valaisemaan julkisia paikkoja ja rakennuksia eri puolilla kaupunkia. Osana valoviikkoa nähdään myös yllättäviä valoinstallaatioita pääväylien varrella. Valotaide ilahduttaa kaupunkilaisia arjen keskellä 28.10.–3.11. Tomi Annala valaisee muun muassa Ämpin sillan ja Hessu Laaksonen Road Housea vastapäätä olevat isot Härmän puutarhan kasvihuoneet. Ylihärmäläislähtöiseltä Anne Roiniselta nähdään ainakin valoinstallaatio valtatie 19:n varrella.

Valoviikkoa toteuttamassa ovat myös esimerkiksi päiväkodit, koulut ja kirjastot, joiden arjessa valoteema näkyy viikon ajan. Viikon aikana järjestetään kaksi valoajelua: tiistaina 29.10. nuorille ja ikäihmisille ja perjantaina 1.11. kaikelle kansalle. Perjantaina 1.11. Ämpin sillalla toteutetaan yhteisöllinen valotaideteos.

 Valoviikko huipentuu kaiken kansan valojuhlaan Kauhavan torilla sunnuntaina 3.11. Siellä esiintyvät muun muassa tulitaideyhdistys Flamma, MoDe – Moving Decos, Dj Tony, Härmän Siskot ja Petri Loues. Lisäksi paikalla on valoaiheisia työpajoja.

KAUHAVA-VIIKKO osuu vuosittain pyhäinpäivän tienoille, ja Kauhavan seurakunnan järjestämät pyhäinpäivän kirkkoillat lauantaina 2.11. ovat osa tapahtuman ohjelmaa. Hautausmaat loistavat silloin valomerenä.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin vierailukonsertissa Kauhavan kirkossa torstaina 31.10. kuullaan pyhäinpäivän henkeen sopivaa musiikkia, kuten Bachia ja Arvo Pärtiä, joiden teokset linkittyvät muisteluun ja hiljentymiseen. Solistina soittaa cembalisti, urkuri Petteri Pitkoja, ja konsertin johtaa Reijo Tunkkari.

HALLOWEENIA vietetään Kauhavan keskustassa torstaina 31.10. ja se saa perinteisesti väen sankoin joukoin liikkeelle. Illan hämärtyessä naamiaispukuiset hahmot valtaavat katukuvan, ja kaiken ikäisille riittää jännitystä pitkin kylänraittia niin liikkeissä, pääkirjastolla, nuorisoseuralla kuin torillakin. Myös Ylihärmän yläkoululla vietetään halloweenia tiistaina 29.10.

Mainos

KAUHAVA BIG BANDILTA kuullaan konsertti ”Sumujen silta” Kauhavan nuorisoseuralla sunnuntaina 27.10. Teemakonsertti vie kuulijan keskelle sota-ajan Lontoota klassikkoelokuvan tunnelmissa.

Konsertin on käsikirjoittanut Olli Nieminen ja kapellimestarina toimii Jukka Lumme. Solisteina laulavat Mariam Sandhu, Susanna Erkinheimo ja Juha Hautaluoma. Tarinaa kertoo Irma Nieminen.

Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura esittää Sisko Istanmäen klassikoksi noussutta näytelmää Liian paksu perhoseksi. Tarinaa on siirretty 1960-luvulta 1980-luvulle. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahden dramatisoinnissa keskiöön nousee kiusaaminen: miten kiusaamista tapahtuu? Kuka kiusaa ja ketä? Millaiset jäljet kiusaaminen jättää? Näytelmää esitetään Kauhava-viikon aikana 26.10., 27.10., 1.11. ja 3.11.

Kauhava-viikon pysyvänä perinteenä on kaikille alakoululaisille esitettävä musiikkisatu 29.–30.10. Risto Räppääjä -teema kannustaa erityisesti lukemiseen ja yhdessä laulamiseen. Musiikkisatu on osa Kauhavan esi- ja perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

VIIKON ohjelmassa on lisäksi käsityömessut Road Housessa lauantaina 26.10., Lisäaikaa liikunnalle -ulkoilutapahtuma Rintanenän laavulla sunnuntaina 27.10. ja Etelä-Pohjanmaan kulttuuristrategian esittelytilaisuus ja avustushakuinfo pääkirjastossa maanantaina 4.11.

Kaari-galleriassa on esillä Juhani Palmun taidenäyttely 2.–31.10. ja Härmäin kuvataideyhdistyksen taidenäyttely nähdään Härmän kylpylässä 1.–30.11. Myös Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseoon ja Suomen jääkärimuseoon kannattaa tutustua Kauhava-viikon aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.