Sankelo esittää lisärahaa Kauhavankin tieverkkoon

Julkaistu:

Aihe:

KOKOOMUKSEN kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo on tehnyt seitsemän talousarvioaloitetta valtion vuoden 2020 talousarvioon.

Hän esittää määrärahan lisäämistä pääradan yleissuunnitteluun Tampereen ja Seinäjoen välille sekä alemman tieverkon parantamiseen Pohjanmaan alueella.

Kauhavan suunnalla hän ohjaisi rahaa Ylihärmän ja Koivulahden välisen seututie 725:n välityskyvyn parantamiseen. Hän esittää myös uuden Alahärmä–Kortesjärvi-tielinjauksen suunnittelun aloittamista. Tie rakennettaisiin valtatie 19:ltä Alahärmän Piristä Kortesjärvelle kantatie 63:lle.

–Tieyhteyttä on esiselvitetty viimeksi 2000-luvun alussa Alahärmän ja Kortesjärven kuntien toimesta. Tien linjaus lähti näissä suunnitelmissa Alahärmän keskustasta Haaruksentien mukaisesti Alarannantien risteykseen, josta linja jatkui suoraan itään Syväjärven liittymän kohdalle kantatie 63:lle, Sankelo selvittää.

Kaikkiaan hän pitää Pohjanmaan tieverkon tilannetta vakavana.

–Jos lisärahoitusta ei saada, osa alemmasta päällystetystä tieverkosta rapautuu niin huonoon kuntoon, että päällystepaikkaukset eivät enää auta. Ongelmallisia teitä pohjalaismaakunnissa on noin 670 kilometriä, hän päivittelee tiedotteessaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.