Evijärven hyötykäyttöasema muutti

Stig Kjellman kertoi, että uudella hyötykäyttöasemalla on oma konttinsa esimerkiksi muovipakkauksille.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN hyötykäyttöasema muutti viime viikollauuteen tilapäiseen paikkaan Vattuahon teollisuusalueella.

Edelleen Kärritien läheisyydessä sijaitseva asema on auki keskiviikkoisin kello 11.30–18 ja joka kuukauden neljäntenä lauantaina kello 9–13.

–Tämä on uusin asema mitä meillä on. Meillä on 23 asemaa, mutta täällä Evijärvellä on nyt sellaisia uusia kontteja, joita meillä ei vielä ole muualla, kertoi vastaava hoitaja Stig Kjellman Ekoroskilta ensimmäisenä aukiolopäivänä keskiviikkona. –Niihin mahtuu melkein puolitoista kertaa enemmän tavaraa kuin vanhoihin kontteihin, mikä säästää kuljetuskustannuksia ja tietysti ilmastoakin. Niitä on myös yhdeksän erilaista, ja ne on jaettu kahteentoista lajikkeeseen.

Vanhalla asemalla kontteja oli vain neljä erilaista, mikä tarkoitti, että iso osa tavarasta heitettiin kaatopaikkajätekonttiin ja lajiteltiin asianmukaisesti vasta Pietarsaaressa.

Nyt omat kontit on esimerkiksi puhtaalle puulle, kyllästetylle puulle ja maalatulle, lakatulle ja liimatulle puulle sekä muovipakkauksille. Oma katoksensa on vaaralliselle jätteelle, kuten paristoille, öljyille myrkyille ja hapoille.

Suurin osa asiakkaista oli ollut tyytyväisiä, että niiden määrää lisättiin.

Mainos

–Vain yksi totesi, että onpa vaikeaa, kun erilaisia kontteja on niin paljon.

AVAJAISPÄIVÄNÄ oli ollut rauhallista. Asiakkaita kävi joitain kymmeniä.

Kjellman kiteyttää, että hyötykäyttöasemalle voi viedä kaiken paitsi autot, lääkkeet ja räjähteet — kaikelle muulle löytyy kontti.

Hän toivoo kuitenkin, että ihmiset oppivat lajittelemaan tavaransa jo kotona. Kun tavarat lastataan kärryyn samassa järjestyksessä kuin kontit ovat hyötykäyttöasemalla, asemalle ei ehdi syntyä ruuhkaa.

–Minulle voi soittaa ja kysyä ohjeita, tai ensimmäisellä kerralla tänne ajaessa voi katsoa, mikä kontti on ensimmäiseksi ja mikä viimeiseksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.