Etelä-Pohjanmaalla eilen kaksi uutta tartuntaa — koronaan on kuollut syksyn aikana neljä eteläpohjalaista

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 6.12.2020 kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 358. Suurin yksittäinen tartuntarypäs on ollut saunailta, jonka seurauksena 13 henkilöä on sairastunut COVID-19-infektioon.

Syksyn aikana koronapandemia on ollut selvästi vaikeampi verrattuna kevääseen. Sairastuneiden keski-ikä on ollut korkeampi ja tämä on lisännyt sairaalahoidon tarvetta. Syksyn aikana neljä iäkästä eteläpohjalaista on menehtynyt COVID-19 -infektioon. Kevään aikana koronakuolemia ei alueella ollut.

THL ja sairaanhoitopiirit sopivat keväällä, että kuolemantapaukset ilmoitetaan ERVA-tasoisesti. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien muodostamalla TAYS ERVA -alueella on toistaiseksi todettu 18 koronakuolemaa. Asukkaita ERVA-alueella on yhteensä 950 000.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-johtoryhmä päätti poikkeuksellisesti ilmoittaa Etelä-Pohjanmaalla tähän mennessä ilmaantuneet koronakuolemat korostaakseen pandemian vakavuutta ja ehkäisytoimenpiteiden tärkeyttä. Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksista ei voida antaa lisätietoja, eikä sairaanhoitopiiri jatkossa ilmoita yksittäisiä kuolemantapauksia.

Koronan takia osastohoidossa on tällä hetkellä viisi potilasta, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 52 371. Eilen tutkittiin 346 näytettä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.