Pohjanmaan poliisi varoittaa pankin nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista

Rikolliset ovat pystyneet siirtämään asianomaisten tilieiltä huomattavia summia rahaa ulkomaille.

Pohjanmaan poliisille on tehty useita rikosilmoituksia alkuvuoden 2021 aikana, missä asianomistajien tileiltä on siirretty ulkomaille huomattavia summia rahaa. Tähän asti on rikoksella aiheutettu yhteensä satojen tuhansien eurojen arvoiset taloudelliset vahingot.

Tutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumilla on ollut yhtenäinen tekotapa. Asianomistajalle on lähetetty Aktia Pankin tai POP Pankin nimissä sähköpostiviesti, jossa on ilmoitettu, että verkkopankkiin on tullut uusi viesti. Sähköpostiviestissä on ollut linkki, jota seuraamalla on henkilö ohjautunut internetsivustolle, joka näyttää ulkoisesti identtiseltä pankin aidon verkkopankin kanssa. Henkilön kirjautuessa ”verkkopankkiin” ovat rikolliset saaneet pankkitunnukset haltuunsa, ja siirtäneet asianomistajan varat ulkomaille.

Poliisi kehottaa kaikkien pankkien asiakkaita varovaisuuteen ja kirjautumaan verkkopankkiin erikseen verkkoselaimen kautta, eikä seuraamaan sähköpostiin tulleita linkkejä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.