Lappajärvellä kahdeksan uutta koronatartuntaa

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä päivitti koronatilannetta keskiviikkona 20. lokakuuta. -Eilen annettun tiedotteen jälkeen Lappajärven yhteiskoulun oppilailla tai henkilökunnalla on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Yhteiskoulun tartuntojen alkuperää ei ole vielä saatu selville. Järviseudun ammatti-instituutti Jamissa todettu tartunta on peräisin toisesta maakunnasta, mutta Jamin ja yhteiskoulun tartuntojen väliltä ei ole löydetty yhteyttä. Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin uusien tartuntojen johdosta, vaikka kaksi rokoteannosta voi estää karanteeniin joutumiselta. Samassa perheessä tai taloudessa asuvat asetetaan karanteeniin (myös kaksi kertaa rokotetut) THL:n toimenpideohjeen mukaisesti.

Tartuntaketjuun liittyy myös joukkoaltistuminen urheilujoukkueessa.

Koronavirukselle on voinut myös altistua sunnuntaina 17.10. klo 20-20.30 Heikin Grillillä Lappajärvellä, jossa myöhemmin koronapositiiviseksi todetulla henkilöllä ei ollut suu-nenäsuojusta käytössä.

Tällä hetkellä suosittelemme rajoittamaan lähikontakteja, käyttämään suu-nenäsuojusta kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista, sekä hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran huomenna 21.10. ja antaa tarvittaessa uusia suosituksia tai toimenpideohjeita, toteaa vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.