Veto kahmaisi jännitysnäytelmän

Kt. Vedon tehokkain pussittaja oli 28 pistettä rohmunnut Tynice Martin.
Kt. Vedon tehokkain pussittaja oli 28 pistettä rohmunnut Tynice Martin.
Kt. Vedon tehokkain pussittaja oli 28 pistettä rohmunnut Tynice Martin.
Kt. Vedon tehokkain pussittaja oli 28 pistettä rohmunnut Tynice Martin.

Veto-Kouvottaret 85-82 (75-75,40-35) ja

Vimpelin Veto teki rajun ryhtiliikkeen avausotteluunsa verrattuna kaatamalla naisten Korisliigassa Kouvolan Kouvottaret jatkoajan jälkeen. Vedon riveistä puuttui flunssainen Anni Kujala. Uutena kasvona joukkueessa nähtiin Karoliina Rytkönen, joka on urallaan pelannut pääsarjaa Äänekoskella, Lappeenrannassa sekä Forssassa.

Sinivalkoisille viisitoista pistettä heittänyt Ninni Salmi näki ottelun isona tasonnostona, nyt joukkue ei pelännyt mustelmia.

– Fyysinen ottelu, mikä on minulle jees. Peli oli kuitenkin varsin rikkonainen, päästimme Kouvottaret useamman kerran peliin mukaan virheidemme kautta.

Salmi nousi suureen rooliin jatkoajalla, missä hän heitti Vedon kymmenestä pisteestä puolet.

– Oikein mikään ei ollut aiemmin onnistunut, mutta nyt upposi onneksi oikeaan paikkaan.

Pitkä miinus Vedolle tulee kuitenkin vapaaheitoista, saldo 17-31 ei anna aihetta pään silittelyyn.

– Vaikea sanoa mistä tuo johtui, itsekin heitin vapaaheitot surkeasti, nyt on vain palattava sorvin ääreen treenaamaan.

– Noin heikko saldo harmittaa toki senkin vuoksi, että olisimme todennäköisesti vieneet pelin jo varsinaisella peliajalla hieman paremmilla tehoilla, Salmi summasi.

Ottelu oli Vedon hallinnassa käytännössä aivan neljännen jakson loppuhetkille. Tuskan hikeä pintaan nosti entisestään Kouvottarien siirtyminen kolmen pisteen johtoon vajaa minuutti ennen päätössummeria. Veto nousi kuitenkin puoliminuuttia ennen päätöstä tasoihin Tuulia Anttosen kolmen pisteen heitolla. Anttonen näki pelissä hyvää ja huonoa.

– Tarkoitus oli parantaa puolustus- ja levypallopelaamista edelliseen otteluun verrattuna, mikä onnistui osittain. Silti hävisimme nytkin levypallot, eli parannettavaa riittää edelleen. Onneksi hyökkäyspelimme riitti virheistä huolimatta voittoon.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli voittoon tyytyväinen.

– Tärkeä voitto, peli oli varmasti yleisöön menevä trilleri. Olimme valtaosan ottelusta kuskin paikalla, viimeinen neljännes oli huonoin. Uskoa riitti kuitenkin loppuun saakka, ja saimme hoidettua homman kovien ratkaisujen kautta.

– Yhteispeli ei silti ole vielä sitä luokkaa mitä pitää, sillä kausi on alussa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti seuraavaa ottelua, joka on ensi lauantaina Forssassa.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.