Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri nimesi 11 kansanedustajaehdokasta – Mikko Savola jatkaa piirin puheenjohtajana

Keskustan eduskuntavaaliehdokkaita.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri nimesi syyskokouksessaan Alavudella 11 kansanedustajaehdokasta: Lasse Hautala, Kauhajoki, Henna Helmi Heinonen, Seinäjoki, Olavi Kandolin, Kurikka, Pasi Keskinen, Vaasa, Pasi Kivisaari, Seinäjoki, Antti Kurvinen, Kauhava Sari Palmu, Alajärvi, Alina Lehto, Evijärvi, Mikko Savola, Ähtäri, Paula Sihto, Seinäjoki ja Esa Niemistö, Ilmajoki.

–Saimme motivoituneen ja laajasti erilaisista taustoista olevan ehdokasjoukon, jota täydennämme vielä yhdellä ehdokkaalla. Uskomme heidän vahvuuksiinsa ja intoon tehdä upeat kampanjat. Nyt lähdemme kentälle täydellä tarmolla, kommentoi piirin varapuheenjohtaja Susanna Laitila.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.  Varapuheenjohtajina jatkavat Susanna Laitila Alavudelta, Sari Palmu Alajärveltä ja Merja Rintamäki  Vaasasta. Hallitukseen valittiin Jari Ollila (Marja-Leena Laakso), Alina Lehto (Asko Latukka), Jaakko Niemistö  (Niina Övermark), Marko Viitala (Mervi Kujanpää-Mannila), Päivi Kohtala (Antti Herrala), Lasse Hautala  (Sami Kaunisto), Henna Helmi Heinonen (Jenni Puoliväli-Oksala), Karri Kallio (Juha Julmala), Ari Niemelä (Paula Sihto), Jouni Mäkynen (Helena Tuuri-Tammela), Juha-Matti Näykki (Esa Rintala), Irma Petäjävirta  (Matti Koivuluoma), Irma-Liisa Viitamäki ( Johanna Kankaanpää), Tapani Akonniemi (Jari Kamunen), Elisa  Pirttilahti (Jouni Niskanen) ja Teemu Knuutti (Marja Vettenranta).

“Sähköyhtiöiden on aika pienentää voittotavoitteita”

Etelä-Pohjanmaan Keskusta vaatii ratkaisuja vähenevään ostovoimaan ja teki kokouksessaan kannanoton välittömien toimien aikaansaamiseksi, että ihmisillä riittäisi ostovoimaa.

Elämisen perustarpeiden kustannukset ovat nousseet ja eivätkä ihmisten rahat riitä välttämättömien laskujen maksuun. Piiri edellyttää vastuullisuutta sähköyhtiöiltä ja yhtiöiden omistajilta eikä hyväksy, että sähköyhtiöt tekevät ennätystuloksia ja samaan aikaan tavalliset kansalaiset ja yritykset ovat maksuvaikeuksissa.

–Nyt on aika pienentää voittotavoitteita ja kantaa energiakriisissä osa vastuusta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilymisestä.

Polttoaineiden verotukseen ei saa kannanoton mukaan jatkossakaan tehdä korotuksia ja liikennepolttoaineen jakeluvelvoitteen alennusta tulee jatkaa.

–Auto on välttämättömyys pitkien etäisyyksien Suomessa. Polttoaineiden hinnat vaikuttavat myös tavara- ja raaka-ainekuljetuksiin. Ammattidiesel alentaisi yritysten kustannuksia ja mahdollistaisi kotimaisen kuljetus- ja logistiikkatoimialan kilpailukyvyn säilymisen.

Etelä-Pohjanmaan Keskusta muistuttaa, että maakunnilla on mahdollisuus huolehtia myös energiaomavaraisuudestaan. Uusiutuva energiatuotanto, biokaasu, tuulivoima, turve ja puu muodostavat Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella laajan kirjon energiantuotannon mahdollisuuksia. Korkea ruoka- ja energiaomavaraisuus luo alueelle omaa sietokykyä valtakunnallisten tai maailmanlaajuisten kriisien keskellä.

Piiri vaatii pääministeri Marinin hallitukselta keskittymistä ihmisten jokapäiväisten välttämättömyyksien turvaamiseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.