Testataan artikkelia

Pakkausjätteiden lajitteluohjeet ovat samanlaiset koko alueella, mutta muiden asumisessa syntyvien jätteiden lajitteluohjeet ja termit eroavat jäteyhtiöittäin. Sen vuoksi kierrokselle on pyydetty paikkakunnittain juuri oman kunnan alueella palveleva jäteyhtiö. 

Kierros alkoi viime viikon maanantaina Lappajärveltä, jossa alustajana oli Mervi Pokela Millespakka Oy:stä. Hän kertoi uuden jätelain myötä muuttuvista biojätteen ja poistotekstiilien lajittelu- ja keruuohjeistuksista. Yleisöä kertyi Lappajärven kunnantalon kahvion täydeltä. 

Kolmisenkymmentä osallistujaa oli mukana myös Evijärven tilaisuudessa torstaina. Jäteyhtiön edustajana oli mukana Essi Tanskanen Ekorosk Oy:stä. Ekoroskin alueella on kotitalouksien biojätteen erilliskeruu on jo aikaisemmin, joten uusi jätelaki ei tuo siltä osin muutoksia. 

Poistotekstiilejä Ekorosk ottaa vastaan kaikilla hyötykäyttöasemilla. Poistotekstiilit voivat olla esimerkiksi takkeja, housuja, puseroita, hameita, paitoja, lakanoita, pyyhkeitä ja pöytäliinoja. Nappeja tai vetoketjuja ei tarvitse poistaa. Poistotekstiilien ei saa olla homeisia, haisevia tai kosteita. 

Lyhyesti sanottuna poistotekstiilit ovat puhtaita ja kuivia lajiteltuja tekstiilejä, joita ei voi enää käyttää.  

Kun tekstiilit lajitellaan oikein, niistä saadaan kuituja. Paras materiaali voidaan käyttää kankaisiin ja loput eristeisiin, akustiikkalevyihin tai vaikka terassilautoihin. 

Mattoja, kenkiä, laukkuja, vöitä, nahkavaatteita, sadevaatteita, alusvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.