Kesäasukkaat

Tervetuloa kesäasukkaiden kohtaamispaikkaan!

Vimpeli, Lappajärvi ja Evijärvi ovat panostaneet viime vuosina paljon kuntalaisten viihtyvyyteen, liikuntaan, vapaa-aikaan ja harrastusmahdollisuuksiin. Kesäasukkaamme ovat tärkeä osa kuntalaisiamme ja toivomme, että myös kesäasukkaamme löytävät mahdollisuutemme ja viihtyvät meillä! Meille saa muuttaa myös pysyvästi, tervetuloa!

Tulevia tapahtumia

Uutiskirjeet

Uutiskirje 6/2022: Mene, elä, nauti!

Ah, ihana todeta, että tuleva kesä todellakin tarjoaa parastaan niin Evijärvellä, Lappajärvellä kuin Vimpelissä. Vihdoinkin saamme nauttia markkinoista, teatterista, musiikista ja monista erilaisista tapahtumakokonaisuuksista runsain mitoin. Jos Julius Caesar asuisi Järviseudulla,

Lue »

Uutiskirje 1/2022: Hyvää alkavaa kevättä!

Tämä on Kraatterijärven seudun kuntien (Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli) tuottama uutiskirje juuri sinulle, joka haluat tietää mitä seudullamme tapahtuu.

Uutiskirjeemme lipuu luoksesi aina kun on jotain uutta tiedossa! Saat sen avulla tärkeää tietoa alueen tapahtumista, päätöksistä ja vireillä olevista asioista.

Lue »

Tervetuloa olemaan, elämään ja viihtymään Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle!

Järviseutulaisuudessa pohjalaisuuksien erityispiirteet ovat tiivistyneet sielunmaisemaksi, missä sisäinen uho tuottaa sinnikkyyttä, yritteliäisyyttä ja isoja tahtotiloja. Ammennetaan rakkaan kotiseudun historiasta, mutta katsotaan kiinnostuneena tulevaisuuteen ja eletään tässä päivässä. Järviseudun maisemaa hallitsee Ähtävänjoen vesistö. Euroopan suurimman kraatterijärven Lappajärven rannoille kätkeytyy tuhat tarinaa ja aarretta vimpeliläisten ja lappajärveläisten kerrottaviksi. Tunnelmaltaan kiehtova Välijoki yhdistää Lappajärven ja satasaarisen Evijärven. Evijärven monipuolinen ja linnusto ja saarten tuoma rauha tarjoavat ainutlaatuista luontoa nautittavaksi kaikille aisteille. Järviseutu on myös geologisesti mielenkiintoista aluetta. Kraatterijärvi Geoparkin sivusto tarjoilee yksityiskohtaista tietoa ja esittelee geologisia kohteita Lappajärven törmäyskraatterin ympäristöstä. Kraatterijärven Georeitti esittelee monipuolisesti alueen maa- ja kallioperägeologiaa ja pieneltä osin myös historiaa.

Lue koko teksti