Kotiseutu on mielentila

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Suomen kotiseutuaktiivit kokoontuivat viikonloppuna Hämeenlinnassa valtakunnallisille kotiseutupäiville. Päiviä on vietetty vuodesta 1949.
Viikonlopun ohjelmassa oli muun muassa eri teemojen ympärille koottuja kotiseuturetkiä, juhlagaala ja Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous. Lauantai-illan gaalassa juhlapuheen piti liiton puheenjohtaja professori Janne Vilkuna. Hänen mukaansa nykyaikaisen kotiseututyön tärkein tehtävä on yhteiskuntamme heikkojen lenkkien etsintä.
–Meidän on saatava keskellämme huonosti voivat ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi kotiseudullaan, Vilkuna totesi.

Vuosikokouksessa annettu julkilausuma korosti myös turvallisuuden merkitystä: “globalisoituvassa ja tällä hetkellä epävarmassa maailmassa oman kulttuuriperinnön tunteminen luo turvallisuuden tunnetta.”
Kulttuuriperinnöllä on tärkeä vaikutus ihmisten hyvinvointiin taloudellisesti epävakaina aikoina. Julkilausumassa todetaan, että oman kulttuurin tunteminen ja tekeminen luo voimaa ja antaa elämään merkitystä.
Suomen Kotiseutuliitto vaatiikin kotiseutuopetusta ja paikallisuuden tuntemisen näkökulmaa entistä vahvemmin mukaan koulujen opetussuunnitelmiin.
Nuorten saaminen mukaan kotiseutuliikkeeseen on ensiarvoisen tärkeätä toiminnan tulevaisuuden kannalta. Rakkaus omaan kotiseutuun syntyy tekemällä, osallistumalla, lapsesta asti. Se on osa arvomaailmaa, jonka rakennuspuut asetellaan paikoilleen kodeissa, joissa lapsemme ja nuoremme kasvavat.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA