Eloisaa ikää

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuluvalla viikolla vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Viikon teemana on “Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.” Vanhustenviikko on Vanhustyön keskusliiton vuotuinen kampanja, jonka avulla pyritään kiinnittämään huomiota vanhuksiin ja heidän asioihinsa. Vanhusten edellytetään asuvan entistä pidempään kotona. Useat muuttaisivat mielellään palveluasuntoon, mutta heille ei löydy paikkoja.

Kun voimat vähenevät, eikä liikkeelle enää pääse yksin, tupaan astuu yksinäisyys. Tämä yksinäisyyden vitsaus on myös yksi masennuksen aiheuttaja. Nykyisin todella yksinäiset vanhukset eivät ole palvelukodeissa ja hoitolaitoksissa, vaan he asuvat yksin taloissaan, usein keskustan ulkopuolella. Kahvittelu- ja puhekaveri otettaisiin monessa kodissa ilolla vastaan. Monet vapaaehtoiset ja kansalaisjärjestöt ovat ottaneet ohjelmaansa vierailut yksinäisten vanhusten kodeissa. Lappajärvellä järjestettiin maanantaina ainutlaatuinen tilaisuus, jossa puolestaan yksinäiset vanhukset haettiin kotoa Palvelukoti Maijalaan yhteiseen juhlaan. Hienosta juhlasta enemmän seuraavan viikon lehdessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.