Alajärvi velkaannuttanut itsensä kipeäksi

Monissa kunnissa ja kaupungeissa painitaan budjetin kasaan saamiseksi ja vaikeaa on. Alajärvellä on kuulemani mukaan alijäämiä liki viisi miljoonaa euroa ja velkaa asukasta kohden lähes 3 000 euroa. Velanottoa sen kun lisätään kaupungin keskustaa kehittämällä, muka imagon on oltava kunnossa, vaikka velaksi.
Mittava väärä investointi, joka ei kuulu kunnan toimenkuvaan, oli seitsemän miljoonan euron uimahalli, johon nyt kuulemma tarvitaan 700 000 euroa rahaa, jotta ovet pysyy auki! Eikö tätä syöpäläistä tiedetty etukäteen? Lisäksi on suunnitteilla vapaa-aikaan muita miljoonahankkeita.
Voi vain kysyä, mitkä todella ovat kunnan pääasialliset tehtävät. Mielestäni ne ovat lapsista, vanhuksista ja tasapuolisesti kuntalaisista huolehtiminen, joka valitettavasti Alajärvellä on tahallisesti unohdettu.
Nyt ollaan vararikon partaalla, kuin Talvivaarassa.
Kun kaiken lisäksi ei yhteistyö Järvi-Pohjanmaan kanssa näy luistavan kuin takkuillen, on senkin hajoaminen mahdollista. Vimpelissä asuneena toivoisin sen pärjäävän ilman “pönkittäjiä”, kun yrittäjyys on tosi hyvää ja ihmiset ahkeria. Sama koskee pientä Soinin kuntaa, jossa on totuttu kovempiinkin aikoihin ja varmasti sekin pärjää, kun menot ja tulot sovitetaan yhteen ja katsotaan, mihin suuntaan yhteistyötä on hyvä tehdä.
Vanha sanonta Minkä taakses jätät, sen eestäs löydät, pitää nykymaailmassakin paikkansa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.