Vimpeli jatkaa yhteistyötä, Sääksjärven koululle jatkoaika

Keskiviikkona kokoontunut Vimpelin kunnanvaltuusto päätti keskustelun ja tiukan äänestyksen jälkeen jatkaa osana Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-aluetta ensi vuoden jälkeenkin. Haloo Vimpelin Seppo Tuomisalo ehdoti, että kunta eroaisi Järvi-Pohjanmaan teknisestä lautakunnasta ja vapaa-aikalautakunnasta. Kahdesta yhteislautakunnasta irtautumista kannatti kymmenen valtuutettua. Kunnanhallituksen pohjaesitys oli, että kunta jatkaa osana Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-aluetta. Kunnanhallituksen esitys sai taakseen 11 valtuutettua. Jo ennakkoon arveltiin, että äänestyksestä tulee tiukka.

Kokouksessa käsiteltiin myös Rantakylän ja Sääksjärven kyläkoulujen lakkauttamista. Matti Lehto (vas.) esitti, että Rantakylän koulun toimintaa varten varataan määräraha 31.7.2015 saakka ja Sääksjärven koulun toimintaa varten määräraha 31.7.2016 saakka. Valtuusto hyväksyi Lehdon esityksen yksimielisesti. Päätös tarkoittaa sitä, että 15 oppilaan Rantakylän koulun toiminta lakkaa ensi keväänä ja 30 oppilaan Sääksjärven koulun toiminta jatkuu vuoden 2016 kevääseen. Kokousta oli saapunut seuraamaan hieman alle parikymmentä kuntalaista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.