Heijastimia vaatteisiin

Aamu Vimpelissä, ajan autoa. Pimeällä ja kapealla Rantakyläntiellä havaitsen viime tingassa tiellä pyöräilevän koululaisen. Säikähdän. Kun olen ohittanut hänet, huomaan että polkupyörässä on valo. Mutta pyöräilijällä ei minkäänlaista heijastinta! Myöhemmin alan kihistä kiukusta, että joku on voinut laittaa lapsensa koulutielle ilman heijastimia! Ei se polkupyörän pieni led-valo näy taakse.
Iltapimeällä samalla suunnalla jatkuu pyöräily heijastimitta. Kolmekin pyöräilijää saattaa ajaa rinnakkain. Tuntuu, että pyörällä vailla heijastimia ajavat ovat kuin ojista yhtäkkiä tielle hyppäävät kissat, niin äkkiarvaamatta tulevat autoa kuljettavan näkösälle.
Laittakaa nyt hyvät vanhemmat lapset matkaan heijastinten kanssa. Ei tekisi pahaa heijastimen käyttö aikuisillekaan. On heijastinliivejä, jousiheijastimia, ketjun päässä olevaa, hakaneulalla kiinnitettävää, tarraa ja muuta. Mallejakin erilaisia, ei enää pelkkää lumihiutaletta, suorakaidetta tai pankin logoa. Ei luulisi olevan saatavuudesta kiinni.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.