Liian hienoa kaffittelua

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Voi jehna kun on kahvin ostaminenkin tehty vaikeaksi nykyään, minä en ainakaan ymmärrä pitääkö se olla jotain lattea tai macchiatoa, minä ymmärrän vaan, että iso vai pieni. Tai maidolla vai ilman. Ja nämä päätökset pitäisi vielä pystyä tekemään nanosekunnissa, sillä kyllähän pikakahvion nimikin sen jo kertoo, ettei siinä asiakkaan ole suotavaa ruveta tavailemaan kyltistä, että mitä ne kaikki kolmekymmentä eri vaihtoehtoa sisältävät. Tulee kieltämättä kiusaus tilata sitä samaa mitä se edellinenkin asiakas tilasi ja sehän voi olla melko riskaabelia toimintaa.

Eikä sekään enää pidä paikkansa, että ennen kun tilasi ison kahvin niin sai sellaisen noin 3 dl mukin jolla ihan pärjäsi, mutta kerran tässä typeryyksissäni menin tilaamaan ison kahvin, niin eikö vaan mulle tuotu sellainen puolen litran pääläri, joka oli vielä niin täynnä sitä sumppia, ettei maitoa sopinut ollenkaan! Ja sitten kun on niin hyvä kasvatus takana, ettei sitä sovi jättää juomatta kun on kerran tilannut, niin kyllä rakko kiitteli, suorastaan kiljahteli ilosta.
Ja siitä minä en yhtään tykkää, että kahvi laitetaan sellaiseen pahvitörvelöön, jossa on outo kansi niin kuin lasten uuppamukissa. Siinä sitten keekoillaan sen puolen litran hökötyksen kanssa ja parhaimmillaan yritetään ajaa autoa ja juoda yhtaikaa. Ei oikein iske meikäläiseen tällainen kulttuuri, ei ollenkaan. Kyllä pitää saada kahvi juoda rauhassa istualtaan, silloinhan se vasta kahvitauko on.
Meillä kotona on aina juotu paljon kahvia. Olen kahvin juomiseen tottunut jo reilusti alle kouluikäisenä, enkä ole vielä ajatellut vähentää, saati sitten lopettaa. Monet sanoo, että se on huonoa mahalle, mutta voin kertoa, että teestä se vasta katarri tuleekin ja se kauhia närästys. Piristävästä vaikutuksesta en osaa sanoa sitä enkä tätä, vaikka joisin kannullisen yhteen vetoon, niin en minä yhtään sen pirteämmäksi tuu. Eikä kädet vapise, eikä sydän hakkaa. Mutta juoppas energiajuomaa puoli tölkillistä, niin jopa alkaa kokovartalotärinä ja metronomi tykyttää niin ettei käyrillä pysy, mitähän ne niihin oikein laittaa?
No, kohtuu kaikessa, niin myös kahvin juomisessa. Mutta iltakahvi pitää muistaa juoda ennen nukkumaan menoa, muuten ei uni tule. Kahvin juominen ei ole ongelma, mutta juomattomuus on, siitä tulee pää kipeäksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.