Kuka kähvelsi metsäpalstan ylikulkusillan?

Omistan metsäpalstan Evijärven Särkikylän itäpuolella. Palsta on osittain suoperäistä ja rämepohjaista. Muutama vuosi sitten siihen kaivettiin reilu kuivatusojasto. Niistä tuli sen verran leveitä, että niiden ylittäminen ei ole varsin vaivatonta.
Olenkin omaa kulkua ja palstalla tapahtuvaa hoitotoimintaa helpottamiseksi tehnyt kestopuusta sellaisia parimetrisiä ylikulkusiltoja. Ollessani viime syksynä siellä tavanomaisella metsänhoitokeikalla sain havaita, että kaikkein tärkeimmästä paikasta siltarakennelma oli kadonnut. Paikka oli Vallin puron takana.
Totta kai se harmitti ja teetätti tällaiselle huonokinttuiselle ikämiehellä melkoisesti töitä, jotta pääsin raivurin ynnä muun kaluston kanssa ojan yli. Ylikulkusillan kähveltäjä ei ollut jättänyt käyntikorttiaan, joten en voinut soitella perään.
Eräs luontoa samoileva kylän mies heitti arvelun, että olisiko asialla ollut jokin moottorikelkkailija. Viime talvena kun oli lunta hyvin vähän, joten ojien ylitys ei kaikissa kohdin ollut mahdollista. Joten paiskattiin minun palstaltani hyvä silta peräkelkkaan ja näin saatiin oma harrastelureitti toimimaan.
Talviterveiset kähveltäjälle lähettää vanhempi metsänkasvattaja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.