Kannanotto teiden kunnossapidosta

Lappajärven Keskustan Itäkylän paikallisyhdistys on huolestunut Järviseudun alueen teiden tämänhetkisestä kunnossapidosta.
Mielestämme alueen tiestöä hoidetaan tällä hetkellä talviolosuhteet huomioon ottaen alimitoitetusti ja niin, että tiestö ei ole laillisesti turvallisessa ajokunnossa.
Talvikunnossapidon alimitoitus näkyy voimakkaasti esimerkiksi Itäkylän alueella. Tämän talven runsaina pyrypäivinä autoilijat olleet usein valinnan edessä; mitä tietä ja mistä parhaiten yleensä edes pääsee aamulla töihin ja asioille.
Tiedämme, että osa urakoitsija tekee työnsä tunnollisesti ja huolellisesti, mutta tiestön talvikunnossapito ei Suomessa ole niin uusi asia, ettei siihen löytyisi asiantuntemusta. Resurssipula on toinen asia, mutta että näin jo alkuvuonna?
Tietääksemme alueen tiestön kunnossapidosta vastaa alueurakoitsijat, jotka Ely-keskus on kilpailuttanut.
Mielestämme kilpailutuksen ehdoissa tulee olla tarkasti huomioitu tiestön talvikunnossapito eri tilanteissa. Samoin on tarkemmin otettava huomioon ajoturvallisuus ja auraajien ammattitaito. Tulee ikävä vanhoja tiekarhuaikoja.
Onko valvonta ollut riittävää? Valvontaa tulee ehdottomasti tehostaa, että kilpailutuksessa huomioidut ja lakiin perustuvat tehtävät tienhoidossa todella toteutuvat.
Olemme lähettäneet kannanottomme Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselle ja Lappajärven kunnan tekniselle lautakunnalle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.