Lukijan mielipideartikkeli:

Pelkäänkö minä Putinia?

Tämän kysymyksen minulle esitti nuorehko nainen viime viikolla ja lisäsi, että hänellä on jo matkalaukku pakattuna. Vastasin hänelle, että en pelkää.
Ensin vähän taustoja. Noin kuukausi sitten kalakauppias Kouvola sanoi: ”Koskahan suomalaiset alkavat pitää meitä venäläisiä ihmisinä”. Viime viikolla venäläissyntyinen, 12 vuotta Suomessa asunut toimittaja sanoi: ”Suomalaiset pitävät kaikkia venäläisiä miehiä roistoina ja naisia huorina”. Tutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä etnisistä vähemmistöitä somalialaiset ovat kaikkein aliarvoisimpia ja toisena tästä päästä venäläiset.
Näitä taustoja vasten on ihan sama mitä Putin tekee tai sanoo, niin kaikki on aina väärin. Venäjällä järjestettiin talvikisat. Etukäteen lähes joka päivä uutisoitiin, että siellä ei voi mikään onnistua. Kummaa oli parhaiten järjestetyt kisat mikä koskaan on ollut. Jälkikäteen nieleskeltiin ”happamia” marjoja ja joillekin ne tarttuivat lopullisesti kurkkuun.
Sitten Ukrainan tilanteeseen, josta tämänkertainen sai alkunsa, tai toimi ”oikeutettuna” sytykkeenä ”ryssävihaan”. Ukraina itsenäistyi parikymmentä vuotta sitten. Ukrainaa johtaneet ukrainalaiset kukin vuorollaan kuppasivat maata niin, että se on vararikon partaalla. Ahdingosta päästäkseen länsimieliset päättivät, että EU heidät pelastaa, niin kuin on pelastanut ympärillä olevat valtiot. Me läntiset EU-maat olemme ne laskut maksaneet. Tähän osaan Ukrainan kehistä ei ole Putin millään tavalla vaikuttanut. Ei sen ovat aikaansaaneet ukrainalaiset itse. Päinvastoin Venäjä on pitänyt osaltaan Ukrainaa pystyssä.
Kun länsimieliset pääsivät valtaan, niin ensitöikseen kiellettiin venäjänkielen puhuminen maassa. Maassa, jossa lähes kolmannes väestöstä on venäjänkielisiä. Me asumme täällä ruotsinkielen rajalla ja näin jokainen voi käsittää, mitä rähinä siitä syntyisi, jos ruotsinkieli kiellettäisiin. Siitä syntyisi sisällissota.
Tänä aamuna uutiset kertoi, että USA:n natokomentaja on julkisesti viemässä aseita Ukrainan joukoille. Toki vähän vähemmän julkiset uutiset kertovat, että aseita ja tarvikkeita on kuljetettu esimerkiksi Puolan kautta Ukrainan joukoille. Sehän on selvä, sillä eihän Ukrainalla itsellään ole armeijaa eikä aseita: Venäjän armeija on tähän asti turvannut sen maan puolustuksen.
Niinpä, ne jotka haluavat ja uskaltavat sanoa ääneen, Ukrainan kriisi on lähtöisin EU:n löysistä lupauksista, jotka lupaukset Ukrainan länsimieliset ottivat tosissaan. Jos Nato tosiaan menee mukaan Ukrainan sisällissotaan ja me olisimme Naton jäseniä, niin silloin me olisimme sodassa Venäjää vastaan. Silloin me saisimme pelätä.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.