Evijärven kuntarakenneneuvottelut

Edellisessä Järviseudun Sanomissa (11.2.2015) oli useampi kirjoitus yleisönosastolla koskien Evijärven kuntarakenneselvityksiä. On hyvä, että asiasta keskustellaan myös julkisesti. Tällä hetkellä Evijärvi on tehnyt lain mukaisen kuntarakenneselvityksen Pietarsaaren seudun kanssa. Valtuusto päättää helmikuun aikana, jatketaanko selvitystä liitosneuvotteluihin. On huomionarvoista, että liitosneuvottelut eivät missään tapauksessa tarkoita kuntaliitosta, vaan myöhemmin päätetään erikseen liitytäänkö yhteen vai ei.
Pietarsaaren seudulta on kaksi kuntaa varmasti mukana selvityksen loppuun saakka, ja kolme, jos Evijärvi päättää olla mukana. Tästä syystä neuvottelutilanne on kaikille osapuolille uusi, ja asioita joudutaan selvittämään vielä melko paljon. Valtuuston linjaaman toiseen kuntarakenneselvityssuuntaan Kauhavalle on nyt aloitettu talouspainotteinen esiselvitys siitä miten kuntaliitos vaikuttaisi kuntiimme. Tämä selvitys on vasta aloitettu, ja on aivan alkuvaiheessa.
Pidän erittäin huolestuttavana tyyliä, jolla osa luottamushenkilöistä kuntarakenneasiasta keskustelee. Julkisesti kerrotaan omia tai vaikutuspiirin oletuksia täytenä totuutena, vaikka asioista ei ole käyty virallisia keskusteluita tai neuvotteluita. Näitä oletuksia ei ole edes varmistettu vastapuolelta, ja silti puhutaan kuin asiat olisi jo päätetty. Tämän kaltaisella ikävällä oletusten rummuttamisella heikennetään kuntalaisten luottamusta päätöksentekoon sekä kuntamme uskottavuutta.
Kuntarakenneasiat ovat tunteita herättäviä asioita, mutta toivon luottamushenkilöiltä objektiivisuutta asioiden käsittelyyn, ja että pysyttäisiin asialinjalla. Yhteistyöllä ja rakentavalla keskustelulla pääsemme evijärveläisten tulevaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.