Missä maamme makaa tulevan vaalikauden aikana?

Nyt, jos koskaan, elämme tärkeitä aikoja Suomen tulevaisuuden suunnasta.
Valitessamme uusia edustajia kansallemme teemme äänemme antaessamme samalla päätöksen, millaiseen suuntaan haluamme maatamme ja sen tulevaisuutta rakentaa. Tulevaa hallituspohjaa pohtiessani en pysty arviomaan, minkälainen puoluejakauma tulevassa hallituksessa olisi oikeasti paras vaihtoehto. Jos niissä kussakin on hyviä puolia, myös roppakaupalla haasteita.
Viime hallituskaudella liian kaukana toistensa näkemyksistä olevat puolueet ajautuivat monissa asioissa ristiriitoihin ja päätösten tekeminen oli vaikeaa. Nyt kansa päättää, mennäänkö enemmän niin
sanotusti oikealle vai vasemmalle. Viime hallituskauden sekametelisoppaa ei enää voida tähän maamme haastavaan tilaan valita.
Jokainen puolue tekee valintoja päätöksenteossaan arvojensa pohjalta. Näinhän tekee myös jokainen ihminen omassa elämässään. Kun valitset, ketä äänestät, katsopa millainen arvomaailma siellä taustalla on. Ja vielä, miten kukin on menneisyydessä niiden pohjalta toiminut. Vastaavatko
sanat tekoja? Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari totesi
Pressiklubi-ohjelmassa, ettei tiedä löytyykö Suomen poliittisesta historiasta muuta puoluetta kuin Kristillisdemokraatit, joka olisi saanut yhtä paljon aikaiseksi kuudella kansanedustajalla. Hallituksessa
olleista ministereistä juuri KD:n ministeri onnistui parhaiten saavuttamaan sisäministeriön tavoitteet kuluneelle hallituskaudelle. Kokonaisuutena hallitus on menneiden neljän vuoden aikana sopeuttanut
maan taloutta seitsemällä miljardilla. Sopeuttamistarvetta on edelleen eri talousasiantuntijoiden arvioiden mukaan noin kuusi miljardia. Kuluneella kaudella KD monien muiden asioiden lisäksi muun muassa sai
läpi perheille matalan kynnyksen tuen ja oikeuden saada kotiapua ilman lastensuojelun asiakkuutta. Lapsilisässä säilyi monilapsisten perheiden ja yksinhuoltajien huomioiminen. Verotukseen saatiin lapsihuojennus, joustava hoitoraha saatiin voimaan vuoden 2014 alusta ja lapsivaikutusten arviointi tuli osaksi lainsäädäntöä.
KD ajoi parannusta yrittäjän sosiaaliturvaan, kevyempää yritysveroa ja helpotusta yritysten sukupolvenvaihdoksille. KD:llä on ensimmäisenä puolueena ollut oma ja laaja yrittäjyysohjelma. Työttömille tuli voimaan KD:n niin ikään ajama työn vastaanottamiseen kannustava 300 euron suojaosuus. Vanhuspalvelulaki ja nuorisotakuu saatiin myös aikaan. Poliisi uudistettiin niin, ettei poliisien määrä laskenut. Terrorismin ja väkivallan torjuntaa kehitettiin. Rajavartiolaitoksen toimintakykyä vahvistettiin. Uskonnonopetusta ja kristillistä kulttuuriperintöä (esimerkiksi suvivirren laulaminen kouluissa säilyy) vaalittiin ja kristillisten koulujen rahoitus saatiin samalle tasolle kuin muidenkin yksityisten koulujen. KD nosti mm. vammaisten aseman ja uskonnonvapauden esille ihmisoikeusselonteossa. Tässä vain joitain esimerkkejä kaikesta, mitä Kristillisdemokraatit ovat jo tehneet. Anna äänestämällä tämän hyvän työn jatkua.
Kristillisdemokraatit ajavat niitä asioita, mitkä ovat puolueelle tärkeitä ja sen arvopohjan mukaisia. Antamalla äänesi kristillisdemokraattien ehdokkaalle, saat äänestäjänä varmasti parhaimman kuluttajansuojan ja vastineen äänellesi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.