Evijärven tekniselle lautakunnalle

Miksi tekninen lautakunta hyväksyi, yksimielisesti, kokouksissaan 29.4.2013 ja 2.10.2014, Jokikyläntiellä olevien teollisuushallien laajentamisen poikkeamisluvalla.
Vaikka rajanaapuri-ilmoituksessani kerroin Maanrakennuslakien (MRL) numerot, joiden perusteella jo aikaisemminkin myönnetyt rakennusluvat olivat laittomia.
Olin jopa liittänyt mukaan Korkeimman Oikeuden suosituksen vastaavasta tapauksesta.
Sekä Vaasan että Korkein Hallinto-Oikeus ovat nyt hylänneet tekemänne päätökset samojen MRL lakipykälien perusteella. Samalla myös aikaisemmat rakennusluvat mitätöityvät.
Myös me, molemmat rajanaapurit, vastustimme laajennuksia ja kyllä jo sen olisi pitänyt herättää ko. lautakunnan, koska muualla Suomessa lupa tyssää jo siihen (esim. Saku Koivun grillin rakennuslupa Turussa). Kyllä Teidänkin on noudatettava Suomen lakeja ja asetuksia.
Varmaan kaikilla ko. lautakunnan jäsenillä on netti käytössään. Ja jos ymmärtää lukemansa, olisi sieltäkin saanut vahvistuksen rajanaapuri-ilmoitukseeni.
Jos ei muuten ymmärrä asiaa, niin pitää miettiä hyväksyykö itse 15 m päähän oman tuvan ikkunasta yli 1000 neliömetriä rumaa metalliteollisuushallikompleksia (+ melua).
Lautakunnan jäsenten tehtävä on nimenomaan huomioida tällaiset asiat, ettei kunnan virkailija, jolla ei edes ole rakennusalan koulutusta, pääse jyräämään läpi tällaisia järjettömiä päätöksiä.
Lautakunnan jäsenillä täytyy olla tietoa, taitoa ja ennen kaikkea tunnetta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.