Team-Rynkebyn pyöräilijät

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Näyttävä ja kovakuntoinen Team-Rynkeby Tampereen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue teki viikonvaihteessa harjoitus- ja testiajon Tampereelta Alajärven kautta Lappajärvelle.
24 hengen pyöräilyjoukkue ja kaksi huoltoautoa saapuivat Lappajärvelle lauantaina kello 17.
Joukkue lähti polkemaan takaisin Tampereelle sunnuntaiaamuna kello 7. Edestakaista testi- ja harjoitusmatkaa kertyi 450 kilometriä.
Team-Rynkeby Tampereen joukkue osallistuu Team-Rynkeby pohjoismaiseen hyväntekeväisyystapahtumaan 1.-10. heinäkuuta. Siinä pohjoismaiset pyöräilyjoukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät siten rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

Team-Rynkeby perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä Rynkeby Foods A/S:ään, päättivät pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliintulon.
Kaikkein ensimmäinen Team-Rynkeby -joukkue oli niin hyvä sponsorien hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan sillä oli 38 000 kruunun ylijäämä. Kruunut luovutettiin Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle ja näin uusi traditio oli syntynyt.

Pyöräilijät viidestä maasta

Team-Rynkebyssä on 1 450 pyöräilijää ja 350 avustajaa 32 joukkueessa. Osallistujat tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Färsaarilta.
Tampereen joukkueessa pyöräilijät ovat laajalta alueelta, ja heidät on valittu tuhansien hakemusten joukosta. Joukkueen kapteenina toimii Nic Ejsted ja hän on lähtöisin Tanskasta. Joukkueessa on mukana myös Janne Rauhala, jonka Reino-isä majoitti joukkueen harjoitusviikonlopun aikana Lappajärven Valkeisjärvellä.
Suomen joukkueessa on mukana 100 pyöräilijää, joista 24 on Tampereen joukkueessa. Polkijoiden lisäksi joukkueilla kulkee mukana omat huoltojoukot.
Sen lisäksi, että pyöräilijät polkevat reilut 1 200 km Pariisiin, he ovat sitoutuneet lahjoitusvarojen hankintaan syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.
Pyöräilijät kustantavat oman pyöränsä, varusteensa, matkansa sekä muut joukkueen ja huollon kustannukset niin valmistautumisen kuin varsinaisen tapahtumankin aikana. Team-Rynkebyn kaikista maista keräämät rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä kunkin maan paikalliselle syöpäyhdistykselle. Suomessa kerätyt rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle.
Vuonna 2014 Team Rynkeby lahjoitti 4,84 miljoonaa euroa taisteluun lasten syöpää vastaan. Suomen Sylva ry sai 129 000 euroa.
Tampereen joukkueen kapteeni Nic Ejsted oli erittäin tyytyväinen Järviseudulle suunnattuun valmistavaan harjoitusmatkaan ja järjestelyihin. Hän osoittikin lämpimät kiitokset muun muassa Lappajärven kunnalle ja alueen yrityksille, jotka tukivat hienolla tavalla onnistunutta harjoitus- ja vierailumatkaa Järviseudulla.

Reino Rauhala

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.