Saarijärven ruoppaamiseen haetaan avustusta

Julkaistu:

Aihe:

Saarijärven kalastuskunta haluaa käyttää entisen Kortesjärven kunnan ylijäämävaroja järven ruoppaustöihin. Hankkeen kustannusarvio on 350 000–700 000 euroa, josta on on tarkoitus saada myös Euroopan Unionilta ja ely-keskukselta sekä alueen asukkailta.

Kunnostushankkeen moottorina toimiva, Saarijärvellä mökkeilevä Timo Kontiainen kertoo, että Saarijärvi on vuosien mittaan rehevöitynyt ja sammaloitunut pahasti ympäristön valumien seurauksena. Saarijärven kyläläiset ja mökkiläiset ovat vuosien ajan panostaneet järven ylläpitoon paljon, mutta kaupungilla ei ole enää varaa rahoittaa sitä, joten rahoitusta päätettiin hakea muilta tahoilta.

–Järvi on tärkeä kylälle ja alueen monille mökkiläisille. Virkistyskäyttöä ajatellen on välttämätöntä, että asialle tehdään jotain, muutoin järvi menee saattohoitoon. Tämä on ainoa mahdollisuus pelastaa se.

Lue lisää keskiviikon paperilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.