Puolesta vai vastaan?

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Suomeen suunnitellaan uusien vastaanottokeskusten perustamista turvapaikanhakijoiden kasvaneen määrän takia. Maahanmuuttoviraston suunnitelmissa ovat mukana muun muassa Kauhava ja Lappajärvi. Lappajärvellä odotetaan vielä lisätietoja, ennen kuin kunnanvaltuusto pääsee linjaamaan kantaansa kuumaan aiheeseen iltakoulussaan. Sen jälkeen asia etenee kunnanhallituksen käsittelyyn.
Viime viikolla Suomen Punaisen Ristin ja Maahanmuuttoviraston edustajat kävivät katsastamassa paikkoja Lappajärvellä ja Kauhavalla, jossa vastaanottokeskusta kaavaillaan entisen Lentosotakoulun tiloihin.
Keskustelu asiasta käy kiivaana eikä aina niin asiallisena. Lappajärven Facebook-ryhmässä ylläpitäjä joutui lopettamaan keskustelun aiheesta, koska mukaan alkoi tulla asiattomia ja rasistisia kommentteja.

Vastaanottokeskuksen tuloa vastustavat keräävät nimilistaa, johon he ovat saaneet jo reilut 300 nimeä. Yksi vastustajien pääargumenteista on, että vastaanottokeskus tuo mukanaan rauhattomuutta ja turvattomuutta. Maahanmuuttoviraston mukaan turvallisuustilanne ei ole muuttunut huonommaksi paikkakunnilla, joissa keskukset ovat toimineet jo pitkään.
Uusien asioiden herättämät epäluulot, suoranaiset pelot, ovat ymmärrettäviä ja inhimillisiä. Niiden taustalta löytyy usein väärää tietoa, jonka levittämisessä esimerkiksi netin keskustelupalstat toimivat tehokkaasti.
Olivatpa Lappajärven ja Kauhavan tulevat päätökset vastaanottokeskuksista myönteisiä tai kielteisiä, toivottavaa on, että ne pohjautuvat vankkoihin tosiasioihin ja asialliseen keskusteluun, jossa kuntalaisten mielipiteitä kuullaan ja kunnioitetaan.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA