Yhdistymisselvitys tulee

Julkaistu:

Aihe:

Valtiovarainministeriö on päättänyt erityisen kuntajakoselvityksen tekemisestä. Selvitystyö on alkanut tiistaina ja se päättyy viimeistään tulevan tammikuun loppuun mennessä. Selvitystyö tehdään Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin välillä.
Vimpeli on luokiteltu kriisikunnaksi ja selvityksen taustalla on sen taloustilanne. Vimpeli on ilmaissut tahtonsa pysyä itsenäisenä samoin kuin Evijärvi ja Lappajärvi. Myönteisyyttä kuntajakoselvitykselle on osoittanut Alajärvi. Halukkuutta selvityksen tekemiseen on aiemmin kysytty myös Kyyjärveltä, Perholta, Soinilta ja Veteliltä, mutta ne eivät ole mukana selvitysmääräyksessä.
Valtiovarainministeriö asetti kuntajakoselvittäjäksi HT Eero Laesterän.
Ministeriö katsoo, että selvitysalue muodostaa lähes koko Järviseudun seutukunnan kattavan toiminnallisen kokonaisuuden. Selvitysalueella voidaan kartoittaa riittävää pohjaa Vimpelin kunnan asukkaiden lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi. Samaan seutukuntaan kuuluvaa Soinin kuntaa ei määrätä selvitykseen, koska se on lausuntonsa mukaan suuntautumassa kuntayhteistyössään toisaalle.
Erityinen kuntajakoselvitys on jatkumoa Vimpelin kunnalle 15.8.2014 asetetusta arviointimenettelystä eikä se tarkoita suoraan kuntaliitosta. Vimpelin kunnan tahtotila on edelleen pysyä itsenäisenä kuntana, sanotaan kunnanjohtaja Anita Paavolan ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakson allekirjoittamassa tiedotteessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.