Evijärvelle lisää harrastusmahdollisuuksia

Evijärvelle kaivattaisiin enemmän harrastusmahdollisuuksia vapaa-ajalle. Nuorten, ja miksei muidenkin pitäisi saada muuta tekemistä pelaamisen ja ruutujen katsomisen tilalle.
Uusina harrastuksina voisi olla vaikka liikunta-, musiikki- tai kotitalouskerho koulun jälkeen. Eläin- ja luontokerhotkin voisivat olla kiinnostavia. Myös kouluaikana olevat kerhot saattaisivat innostaa oppilaita.
Jyväskylän yliopiston tutkijan tekemän tutkimuksen mukaan pelaamisesta on tullut keskeinen osa lasten ja nuorten arkipäivää. Väitöskirjaan haastateltiin noin tuhatta 10–16-vuotiasta lasta sekä noin tuhatta vanhempaa. Lisäksi tutkimuksessa analysoitiin 71 lasten ja nuorten suosikkipeliä.
Tutkimuksessa selvisi, että kaikista tutkimukseen osallistuneista 87 prosenttia pelasi ainakin satunnaisesti, mutta eniten pelaavat voivat pelata jopa 21 tuntia viikossa.
Tämän takia olisi hyvä, jos lapset saisivat muuta tekemistä, ettei liialliselle pelaamiselle jäisi paljoa aikaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.