Anna mun paheksua

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tänä avoimuuden ja suvaitsevaisuuden aikakautena paheksujia paheksutaan. Aivan suotta! Paheksuminen on tervettä ja kohottaa yksilön itsetuntoa. Ties vaikka yllyttämällä ihmisiä avoimeen paheksuntaan säästettäisiin sote-kuluissa. Negatiiviset tunteethan aiheuttavat padottuina vaikka mitä vaivoja. Jos olet huono paheksuja, tässä muutama esimerkki.
Paheksutaan:
-hallitusta! Ottaisivat ensin omista palkoistaan ja etuuksistaan. Eduskunnan työtehoa ja tuottavuutta voisi lisätä huomattavasti. He voisivat näyttää esimerkkiä.
-pakolaisia. Jos jollekin Irakin city-pakolaiselle eivät kelpaa maamme kylmyys, pimeys, hiljaisuus, huonot ravintolat ja yöelämä, hän on ansainnut syvää paheksuntaa. Ruokakulttuurimme on kenties etelän herkkuihin tottuneelle petäjäinen, mutta täytyy sanoa, että arvostelu satuttaa ja roskiin heitetty avustusruoka polttelee öisin silmieni sisäpinnoilla. Tyytyisivät siihen mitä saavat.
-rasisteja. Tuskin kukaan huvikseen lähtee vaaralliselle pakomatkalle rakkaasta kotimaastaan, pois perheen ja ystävien luota. Jos olisimme itse tulijoiden kengissä, millaisen vastaanoton haluaisimme? Lähtökohtaisesti jokainen eri kulttuurista tulija on oman kansanryhmänsä parasta A-ryhmää kunnes toisin todistetaan.
-ahdasmielisyyttä. Omassa liemessään ihminen marinoituu sitkeähköksi ja karvaaksi. Ihmisillä on tapana pelätä kaikkea uutta, mikä on joskus ihan järkevää, mutta yleensä ihan turhaa.
-himoliikkujia. He voisivat käyttää osan liikenevästä ajastaan vaikka vapaaehtoistyöhön.
-liikkumattomia. He eivät ajattele terveyttään ja hyvinvointiaan vaan laiskuuttaan tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.
Muutama neuvo paheksunnan osoittamiseen: puhu asiasta kaikille. Kohteliasta on kuitenkin myös tiedustella kanssakeskustelijan mielipiteitä kyseessä olevista asioista. Jos hän on eri mieltä, pyri perustelemaan omat näkökantasi vedoten asiantuntijoihin, faktatietoihin ja yleisiin uskomuksiin. Jos takataskussasi on ennenkuulumaton argumentti, testaa sitä.
Kohdatessasi paheksuntaa aiheuttavia asioita vältä tuijottamista. Vilkuilu ”vaivihkaa” toimii paremmin. Koska supiseminen ei myöskään ole hyvien tapojen mukaista, asiasta puhuminen vierustoverille on hoidettava ikään kuin puhe olisi jostakin ihan muusta.
Jos paheksuntasi on vaikeaa hallita, kirjoita kyltti: esimerkiksi STOP liikaliikunnalle! Hallitus vaihtoon! Seiso kyltin kanssa julkisilla paikoilla.
Jos et ymmärrä, kysy suoraan. Jos nopealiikkeinen henkilö parkkeeraa inva-paikalle, vaadi selitystä. Suosi neutraalia äänenpainoa.
Kirjoita asioista nettiin ja lehtien yleisöpalstoille. Tässä voit myös käyttää koko argumentointiarsenaalisi. Kannusta ihmisiä toimintaan. Muista, että rikoksiin kannustaminen on laitonta.
Ja muista, että netissäkään et saa julkaista herjauskirjoituksia. Ne kannattaa tehdä kynällä ja paperilla ja sytyttää niillä sauna.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.