Tauko syksyn aherrukseen

Ensi viikolla moni koululainen on vapaalla, viettämässä syyslomaa. Toisissa kunnissa syyslomaa on vain kaksi päivää ja sitä seuraava viikonloppu. Toisissa kunnissa koulutyön katkaisevaa vapaata kertyy viikonloput mukaan lukien yhdeksän päivää.
Monessa perheessä mietitään lasten syyslomasta aiheutuvia järjestelyjä. Vanhemmat ovat saattaneet jättää osan kesälomastaan syksyyn, että ehtii olla lasten kanssa syyslomalla. Monessa perheessä syysloma tietää lomamatkaa lähelle tai kauemmaskin. Saatetaan lähteä sukuloimaan, käymään kylpylässä tai lennähdetään auringon lämpöön.
Iskeekö lomalaiseen tekemisen puute? Syysloman voi käyttää monella tavalla. Syyslukukausi on pitkä, vaikka jouluun on joidenkin kommenttien mukaan vain lyhyt hujaus. Ulkoilu on aina suositeltavaa, säänmukaisin varustein. Valoisaa aikaa riittää pitkälle iltaan ja aivojen ”tuuletusta” kannattaa harrastaa. On kiva nähdä ystäviä koulun ulkopuolella tai saada vieraita vähän kauempaa! Vielä riittää vihreää mutta myös kauniita syksyn värejä luonnossa. Kunnat tarjoavat erilaista tekemistä koululaisille loman aikana. Kannattaa katsoa tarjonta ja lähteä menoon mukaan!
Syysloma-asiasta on tehty kyselyjä. Jotkut koululaisten vanhemmat ovat olleet sitä mieltä, että syyslomaa ei tarvittaisi ollenkaan. Perusteluna tälle on käytetty sitä, ettei lapsille löydy tekemistä. Jos tuntuu siltä, ettei tekemistä löydy, kannattaa lyödä viisaat päät yhteen ja ideoida vaikka perheen ja ystävien kesken erilaisia aktiviteetteja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.