Hyvät ystävät

Kävimme aviopuolisoni Leon kanssa pitkäaikaisen ystävän luona. Voi miten iloinen hän olikaan tavatessaan Leon pitkästä aikaa. Ystävä asui yksin aviopuolison kuoltua yllättäen. Hän valitti kovasti yksinäisyyttään ja ikäväänsä.
Tällaisia yksinäisiä on paljon, vanhuksia kuin nuorempiakin. Sinä joka jaksat ja on aikaa, vieraile yksinäisten luona. On sanottu, että siihen on aina aikaa, joka koetaan tärkeäksi. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi kotihoitoon, sitä kautta varmasti löytyy sellaisia ihmisiä joita kotihoito ei ehdi kuuntelemaan. Keskustele, kuuntele antaumuksella.
Me olimme Leon ystävän luona useamman tunnin, saimme paljon enemmän kuin annoimme hänelle.
Tarinaa riitti loputtomiin, välillä hän sanoi useasti: ”Kyllä teitte hyvin kun tulitte, tulkaa toistenkin”. Taisi kyynelkin tulla silmäkulmaan.
Niin hyväksi koimme tilanteen että päätimme, jos terveyttä riittää sen verran, niin käymme ainakin kerran kuukaudessa hänen luonaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.