Asiaa Lahdenkylän koulun väistöstä

Oliko Evijärven kunnanhallituksella oikeat tiedot tehdessään päätöstä Lahdenkylän koulun väistöstä?

Hain kunnasta julkiset kunnanhallituksen 5. lokakuuta olleen kokouksen pöytäkirjat liitteineen. Perehtyessäni asiakirjoihin huomioni kiinnittyi muutamiin seikkoihin. Väistöön Särkikylään siirryttäessä kuljetuskustannusten lisäys noin 48 000 euroa, tämä siis jo olevassa olevien lisäksi. Liitteessä maininta Ina-Karvonen sekä Latukka-Vitsjö lyhyen päivän reittien ajosta kahdella autolla. Maininta myös aamuisen reitin mahdollisesta käännöstä. Mikä on muutosten hinta? Näiden vaihtoehtojen kustannukset puuttuvat laskelmista. Lisäksi laskelmista puuttuvat teknisen työn uudelleen järjestelyistä koituvat kustannukset sekä uusien koulukirjojen hankintakustannukset. Tällä hetkellähän kouluilla käytössä eri kirjasarjat. Huomioimatta myös oppilasmäärän kasvu tulevina vuosina. Päätöksen teon pitää perustua todellisiin laskelmiin.
Särkikylä on varmasti hyvä kyläkoulu, mutta koska osa Lahdenkylän oppilaista asuu kunnan toisella laidalla, matkat pitkittyvät kohtuuttomasti. Oppilaiden koulumatkaan kuluva aika odotuksineen tulee olemaan todella pitkä. Koulumatkaan kulutettu aika kotiportilta koulun pihaan saattaa jopa ylittää laissa määritetyn 2,5 tunnin aikarajan päivässä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.