Mopon nopeusrajoitus on liian alhainen

Suomessa mopon nopeusrajoitus on 45 km/h, kun taas ulkomailla mopo saa kulkea 55 km/h. Mopot Suomessa saavat kulkea kerta kaikkiaan liian hitaasti.
Mopon äänirajoitus desibeleinä on 75 ja tehoputket ovat kiellettyjä. Tehoputket lisäisivät kivasti pärinää.
Omasta mielestäni mopo saisi kulkea ainakin sen 55 km/h ja tehoputketkin pitäisi sallia. Tietysti vahinkoriskit lisääntyisivät, mutta jos mopon omistaja haluaa mopon kulkevan 55km/h, se pitäisi sallia.
Mopokortin iässäkin on ongelmia. Suomen lain mukaan mopokortin saa, kun on täyttänyt 15 vuotta, mutta eikö asiaan voisi olla toinenkin ratkaisu? Vaikka näin: mopokortin saa, kun on todistanut hallitsevansa mopoa kaikissa tilanteissa. Iällä ei olisi niinkään väliä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.