Joulukukissa hehkuvat trendit ja traditiot

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tämän vuoden trendejä joulukukissa ovat metalli ja lasi, erityisesti kuparin sävy. Niitä saadaan kimppuihin ja asetelmiin käyttämällä esimerkiksi joulupalloja ja nauhoja.
Kasveista joulutähti on klassikko, jonka suosio jatkuu vuodesta toiseen. Hyasintti ja amaryllis kasvattavat suosiotaan jatkuvasti suosituimpien joulukukkien joukossa. Yksi suhteellisen uusista tulokkaista on jouluruusu. Myös erilaiset joulupuut ovat todella suosittuja, toteaa floristi Säde Alanen.

djmedia:42

Luonnon antimia, kukkia ja sisustuselementtejä yhdistelemällä voi kotiin luoda itse oman makunsa mukaisia koristeita. Kukista on tullut yhä isompi osa sisustusta, niiden on sovittava sisustukseen ja tuotava sille lisäarvoa.
Alasen mukaan kukkatöissä toisto on tärkeää: elementtien täytyy kertautua, jotta työ on tasapainoinen. Tasapainoisessa kukkasidontatyössä väri, liikkeet ja muoto ovat kohdillaan. Jonkin värin tulee hallita ja muodon tulee olla selkeä, esimerkiksi pyöreä. Mielenkiintoa asetelmaan saa vaikkapa hyödyntämällä kultaista leikkausta, käyttämällä vastavärejä ja monipuolisesti materiaaleja.
Alanen toimi opettajana Jamin joulukukkakurssilla, jolla valmistettiin kukkatöitä kodin juhlakauteen. Kurssille osallistunut Satu Ranttila kertoi tekevänsä joka jouluksi kotiinsa jonkinlaisen kukkatyön. Usein se on kukkakori.

– Ulko-ovessa on kranssipohjana risusydän, johon on helppo vaihtaa koristeet sesongin mukaan. Punainen on jouluväreistä suosikkini, Ranttila totesi.
Monikäyttöinen kranssi on palannut muodin huipulle.

Lue aiheesta lisää ensi viikolla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.