Lappajärvelle toivotaan uutta kirkkoherraa nopealla aikataululla

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan tiistaina 9. helmikuuta, ettei seurakunnalla ole syytä olla julistamatta kirkkoherran virkaa haettavaksi. Seurakunta pyytää tuomiokapitulilta välillistä vaalitapaa. Tuomiokapituli asettaa viran avoimeksi 1. maaliskuuta.

Kirkkoherran välillisessä vaalissa tuomiokapituli ei tee vaaliehdotusta, vaan antaa hakijoista seurakunnalle lausunnon, jossa todetaan kelpoisuus, ja arvioidaan hakijoita heidän osoittamansa kyvyn ja taidon perusteella. Päätöksen kirkkoherran valinnasta tekee kirkkoneuvosto.

Mainos

Lappajärven kirkkoherra Ari Auranen valittiin Alajärven kirkkoherraksi välittömällä vaalilla 24. tammikuuta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.