Niittokoneella rannat siisteiksi

Julkaistu:

Aihe:

Ranta-asukkailta tulleet toiveet vesikasvillisuuden niittämisestä on kuultu Lappajärven kunnassa. Mikäli rantansa niittämisestä kiinnostuneita ilmoittautuu tarpeeksi, niittokone saapuu Lappajärvelle kesällä.
Niittokone kuljettajineen palkataan Lappajärvelle, mikäli niitettävää löytyy viikoksi–pariksi. Tuntitaksa, riippuen asiakkaiden määrästä, on 100–200 euroa.
Lappajärven kunta on lupautunut maksamaan koneen rahdin paikkakunnalle.
Rantojensa siistimisestä kiinnostuneilta on saatu muutama alustava ilmoittautumine, mutta ympäristösihteeri Eeva-Maija Savola toivoo lisää sitovia ilmoittautumisia mahdollisimman pian.
–Ennen töiden aloittamista on tehtävä niittoilmoitus. Avustan mielelläni sen tekemisessä, Savola sanoo.
Niittämisen lisäksi yrittäjä kerää niittojätteen pois vedestä ja nostaa sen rannalle.
Lappajärvessä vesikasvillisuuden osuus pinta-alasta on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Evijärvessä, josta kesällä niitetään kasvillisuutta pois hankkeen rahoittamana.
–Lappajärven vesikasvillisuus on pääasiassa järviruokoa. Sen niittäminen kannattaisi tehdä heinäkuussa tai elokuun alkupuolella, jolloin sen juuristossa on mahdollisimman vähän ravinnetta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.