JS-digi toimii

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Paikallislehtien suureksi kilpailijaksi on muodostunut Postin oma Postinen-tuote, johon monet kaupan keskusliikkeet ovat siirtäneet ilmoituksiaan paikalislehdistä. Postisen ilmestymisaikataulu myös määrää, milloin lehti saa peittojakelua. Rahallakaan jakelua ei saa aina silloin kuin lehti haluaisi.

Postin jakelumaksut ovat suuria. Paikallislehdet subventoivat Postin jakeluverkkoa, eli myös kirjeiden ja suoramainosten jakelua haja-asutusalueilla. Jossakin päin Suomea eräs lehti on säästöpaineissaan jo miettinyt palaamista aikaan, jolloin posti jaettiin kylän yhteislaatikoihin.

Paikallislehtien edustajat kävivät kertomassa lehtien tilanteesta liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille. Keskusteluissa ministeri ja lehtiväki totesivat, että pitemmällä tähtäimellä digitalisaatio on paikallislehdille mahdollisuus, mutta siirtymä vie aikaa ja siihen väliin mahtuu ”kuolemanlaakso”, jonka yli selvitäkseen paikallislehdet tarvitsevat tukea. Yksi tukimahdollisuus olisi digitaalisten palveluiden arvonlisäveron alentaminen tai poistaminen.

Digitaalisuus helpottaa lehden tavoittavuutta, sillä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla lehden voi lukea missä ja milloin vain.

Järviseudun Sanomillakin on nyt käytössä digipalvelu, JS-digi, josta näköislehden lisäksi löytyy muutakin materiaalia. JS-digiin pääsee kirjautumalla www.jarviseudunsanomat.fi ja etusivulla olevaa vihreää JS-digiä klikkaamalla sekä rekisteröitymällä.

Ja mikä parasta, paperilehden tilaajille JS-digi sisältyy tilauksen hintaan.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA