Työttömien työpaikanhakijoiden määrä laski prosentilla

Järviseudun alueella työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut prosentilla vuoden takaiseen. Tämän vuoden kesäkuussa työttömiä työnhakijoita Järviseudulla oli 933, kun viime vuonna kesäkuussa vastaava määrä oli 942. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden kesäkuussa 10,5 prosenttia. Koko Etelä-Pohjanmaan vastaava luku oli 10,4 prosenttia.
Paikkakuntakohtaisesti työttömyys laski eniten Soinissa, jossa työttömien työnhakijoiden määrä laski neljätoista prosenttia. Myös Alajärvellä ja Vimpelissä oltiin hienoisessa laskussa, kun Alajärvellä määrä laski kolme prosenttia ja Vimpelissä kaksi prosenttia.
Negatiiviisin kehitys tapahtui Lappajärvellä, jossa työttömien työnhakijoiden määrä nousi kahdellakymmenellä prosentilla. Evijärvellä vastaava nousu oli viiden prosentin luokkaa.
Vaikka Lappajärvellä ja Evijärvellä työttömien työnhakijoiden määrä nousi, kyseisillä paikkakunnilla on silti paras tilanne työttömien työnhakijoiden suhteessa työvoimaan. Evijärvellä työttömiä työnhakijoita suhteessa työvoimaan on 9,1 prosenttia ja Lappajärvellä 0,5 prosenttia enemmän. Huonoin tilanne on Soinissa, jossa työttömien työpaikanhakijoiden osuus työvoimasta oli melkein kaksitoista prosenttia. Alajärvellä ja Vimpelissä osuus oli vajaat yksitoista prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.