Vaasan yliopisto tutki Itäkylän valokaapeleita

Julkaistu:

Aihe:

Vaasan yliopisto selvitti syksyllä 2015 alkaneessa tutkimushankkeessa tietoliikenneyhteyksien laatua ja merkitystä maaseudulla.Yhtenä tutkimuskohteena oli Lappajärven Itäkylä.
–Aktiivisissa kyläyhteisöissä oli eri puolella Suomea ryhdytty omatoimisesti rakentamaan valokuituverkkoja. Me kiinnostuimme tästä ilmiöstä ja aloimme tonkia asiaa tarkemmin, toteaa tutkimusprojektia johtanut yliopistolehtori Ilkka Luoto Vaasan yliopiston aluetieteen yksiköstä.
Itäkylän lisäksi tutkimuskohteiksi valikoituivat Paraisten saaristokaupunki, Pohjois-Karjalan Rääkkylä sekä Uudellamaalla sijaitseva Valkjärvi.
–Valitsimme tietoisesti erilaisia maaseututyyppejä ympäri Suomea, Luoto kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.