Näkemyksiä kaatuvista kunnista

Herrojen Hymynä pitämäni Suomen Kuvalehti heittäytyi suureksi kunta-asiantuntijaksi.Lehti oli jo vuonna 2011 tullut tulokseen, että Suomessa on 60 kaatuvaa kuntaa. Lehti märehti 5.1.2017 artikkelinsa vuoden 2015 taloustilastojen ja 2010–2015 väestömuutosten pohjalta ja tuli nyt päätelmään 57 kaatuvasta kunnasta.
Lehden guruna oli ollut itse Vimpelin ja Alajärven kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä. Hänen laskelmiensa mukaisessa ja Hannu Kyyriäisen piirtämässä kartassa ei ole yhtään eteläpohjalaista kuntaa. Laesterä taisi olla leipäpappi esittäessään Vimpelin ja Alajärven pakkokuntaliitosta. Alajärveä salarakkaanaan pitävien vimpeliläisten tulisi nyt tutkia ennen hutkimista karttaa muita kuntalaisia tarkemmin. Eikä pahitteeksi ei olisi sekään, jos kartta pantaisiin nähtäville Lappajärvellä ja Alajärvellä julkisten kuulutusten ilmoitustaululle.

Veikko Leväniemi

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.