Kuntavaalit 9.4. Evijärvi

Tällä hetkellä on menossa vaalien tärkein vaihe, ehdokasasettelu.

Ehdokaslistan kokoaminen on tärkeä vaihe, koska niistä listoista kuntalaiset valitsevat valtuuston. Valtuusto on kunnan korkein päättävä elin. Se valitsee myös kunnanhallituksen ja lautakunnat.
Luottamushenkilön tärkein tehtävä on hoitaa kunnan ja kuntalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla. On tärkeää että ehdokas on kiinnostunut yhteisten asioiden hoitamisesta ja sitoutuu siihen antamalla suostumuksensa.
Kokemus ja koulutus ovat tärkeä osa tehtävää. Evijärven keskusta lähtee siitä, että listalta löytyy ehdokkaita eri ammattiryhmistä. On naisia ja miehiä, nuoria ja ikäihmisiä. Yrittäjät, liike-elämä ja maatalous on huomioitu. Listalta jokainen evijärveläinen löytää itselleen sopivan ehdokkaan.
Mennyt valtuustokausi on ollut vaiherikas ja haasteellinen monelta osin. Oli kuntaselvityksiä, kuntajohtajan vaihdoksia, Hanhikoskea ja sisäilmaongelmia. Kauden lopulla päästiin kiinni oikeisiin asioihin. Viime syksynä valtuusto hyväksyi kuntastrategian vuoteen 2025 asti. Se on hyvä ohjenuora uudelle valtuustolle ja uudelle kaudelle. Kun kunnan talous on vakaa, sille on hyvä rakentaa.
Näkyvissä on piristymistä myös kolmannen sektorin suunnalla. Se on hyvä merkki, että yhdessä tekeminen alkaa kiinnostaa. On tärkeää, että me evijärveläiset toimimme yhdessä ja teemme yhteistyötä, siten voimme päästä tavoitteisiin.
Lehdissä on maalattu uhkakuvia Evijärven tilasta nykytilasta ja tulevasta. On totta, että monet hyvätkin asiat ovat viivästyneet kun viivytetään.
Nyt kunnalla on selkeä suunnitelma ja talous kestävällä pohjalla. Olettaisi yhteistyön helpommin löytyvän jatkossa. Nykyisten palvelujen säilyminen Evijärvellä on meille tärkeää. Tehdään kunnassa kaikkemme mitä sen eteen on tehtävissä. Tuleva kausi tulee varmaan olemaan työntäyteinen kaikilla sektorilla. Evijärven keskusta lähtee tuleviin vaaleihin luottavaisin mielin.

Evijärven keskustan kunnallisjärjestön pj Ilmari Sulkakoski

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.